Team Gresini MotoGP tekent nieuw tweejarig contract met Ducati Corse

2016
team-gresini-racing-motogp
Team Gresini Racing MotoGP | foto© Gresini Racing

Team Gresini Racing MotoGP maakte woensdagavond bekend dat Alex Marquez ook in 2024 binnen het team actief zal blijven. Naast dit nieuws werd ook bekend dat het Italiaanse MotoGP team onder leiding van de echtgenoot van in 2021 overleden Fausto Gresini ook een nieuw tweejarig contract heeft getekend met Ducati Corse voor het leveren van het materiaal.

Team Gresini Racing MotoGP werkt momenteel hard aan de plannen voor het komende MotoGP seizoen. Zo maakte het team woensdag niet alleen bekend dat men het contract met Alex Marquez heeft verlengd, in hetzelfde bericht maakte het team tevens bekend dat men ook een nieuwe tweejarige overeenkomst heeft gesloten met Ducati Corse voor het leveren van twee Ducati machines voor de seizoenen 2024 en 2025.Nadia Padovani Gresini, teameigenaar: “Alex is in de eerste plaats een geweldig persoon en het was een genoegen om hem in onze Gresini-familie te verwelkomen. De resultaten spreken voor zich en het was een logische stap voor ons om samen verder te gaan en de lat wat hoger te leggen.
De resultaten waren en zij ook erg belangrijk en positief, waardoor de band tussen beide partijen is blijven bestaan: Hij scoorde al een raceoverwinning en een poleposition in zijn debuutjaar bij Ducati, waarmee hij liet zien dat hij vanaf het begin met de besten mee kon strijden. We gaan nu proberen om samen wat continuïteit te vinden tijdens het volgende seizoen. Ik wil de hele Ducati-familie bedanken, want we gaan de komende twee jaar met ze door; we hebben dit jaar al laten zien dat we een goede combinatie zijn, net als in 2022… dus het doel is om enthousiast te blijven.”

Luigi Dall’igna, algemeen directeur Ducati Corse: “We zijn verheugd dat we Team Gresini Racing MotoGP nog twee seizoenen in de Ducati-familie mogen houden. Ze zijn uiterst professioneel en hebben door de jaren heen laten zien dat ze de potentie hebben om geweldige resultaten te behalen. Vorig jaar behaalden ze vier prachtige overwinningen met onze Desmosedici GP machine en dit seizoen behaalden ze een podium, een pole position en een overwinning in de laatste Sprint [Silverstone] met Alex Marquez. We zijn er zeker van dat we in de toekomst samen nog meer successen zullen boeken en race voor race zullen blijven groeien.”

Sinds de overstap van Team Gresini Racing naar Ducati heeft men samen al de nodige successen weten te boeken. Zo wist men in minder dan twee seizoenen al vijf overwinningen, drie podiums, drie poles en 355 WK-punten te scoren.

Met het bekend maken van de nieuwe contracten met Alex Marquez en Ducati blijft de vraag nog open staan wie in 2024 de nieuwe teamgenoot gaat worden van de jongste van de twee broers Marquez. De verwachting is namelijk dat het na dit seizoen aflopende contract met Fabio Di Giannantonio niet verlengd zal gaan worden. Een beslissing hierover wordt op korte termijn verwacht.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’