Team Pedercini Racing: Jordi Torres, nieuwe kleurstelling, nieuwe titelsponsor

292
Team-Pedercini-Racing
Team Pedercini Racing by Global Service Solutions | foto© Pedercini Racing

Team Pedercini Racing presenteerde zaterdag tijdens de Moto Bike Expo in het Italiaanse Verona haar plannen voor 2019. Met Jordi Torres als nieuwe rijder, de komst van een nieuwe titelsponsor en een geheel nieuwe kleurstelling was er veel nieuws voor het team in 2019 als Team Pedercini Racing by Global Service Solutions ingeschreven staat en zal deelnemen in het MOTUL FIM SuperBike World Championship en FIM Supersport World Championship.

Teameigenaar Lucio Pedercini, Team Manager Giordano Mozzi en de coureurs Jordi Torres (WorldSBK) en Ayrton Badovini (WorldSSP) onthulden het 2019 programma.Het eerste grote nieuws is de kleurstelling van de #81 Kawasaki ZX-10RRR van Torres en Badovini’s #86 Kawasaki ZX-6R. De kleur blauw is dominant aanwezig en herinnert aan het imago van de hoofdsponsor Global Service Solutions. De komst van de nieuwe titelsponsor zorgt ervoor dat voor het eerst de klassieke Kawasaki groene kleuren niet meer de overhand hebben maar blauw, gecombineerd met de zwart-witte details op de kuip met daarnaast nog het fluorescerende rood op de bovenkuip.

Het tweede grote nieuws is de deelname van het Italiaanse team, dat in 2019 niet alleen van start zal gaan in de WorldSBK categorie maar ook in de WorldSSP klasse. Dit is een dubbele spannende uitdaging die de nieuwe koers van het Italiaanse familieteam voor dit seizoen goed weerspiegelt.

Jordi Torres: “Ik kan niet wachten om op de Kawasaki te stappen, te pushen, te voelen, te ontdekken en te begrijpen wat de kritische punten zijn en met het team samen te werken om de grenzen te verleggen. Ik ben vrij positief, het basisniveau is geweldig, Team Pedercini Racing by Global Service Solutions heeft dit jaar een ongelooflijke verandering doorgevoerd en ik nodig u allen uit om ons gedurende dit spannende seizoen te volgen.”

Ayrton Badovini: “De nieuwe kleurstelling is geweldig, de samenwerking met Global Service Solutions is gewoonweg geweldig. Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten om te beginnen. Twee testdagen liggen in het verschiet: we zullen proberen ze te gebruiken om zoveel mogelijk te leren voordat we naar Australië gaan, waar het echte serieuze werk van start zal gaan.”

Het 2019 seizoen zal voor Team Pedercini Racing by Global Service Solutions officieel van start gaan in het weekend van 22 t/m 24 februari als op het circuit van Philip Island (AUS) de openingsronde van het seizoen verreden wordt. Alvorens het zover is zal er nog een dubbele wintertest plaatsvinden in Portimâo (27-28 januari) en op Phillip Island (18-19 februari).