Team Polytech raceverslag, FIM Classics GP Silverstone

270

Silverstone, FIM Grand Prix round 1&2. 29&30 Maart: Tijdens de eerste en tweede wedstrijd van het FIM Classics Grand Prix seizoen was er weinig succes voor de rijders van Team Polytech. William de Ridder wist in de tweede race beslag te leggen op een 8e plaats terwijl Peter Politiek jr niet een keer de finishvlag wist te halen. archieffoto

Tijdens de trainingen had William wat kleine probleempjes en moest hij nog wennen aan de nieuwe motor. Hij wist toch beslag te leggen op de 15e plaats, slechts 1 plaats achter, de winnaar van de 500 Premier race op Daytona, Pat Mooney. Peter reed dit weekend voor het eerst op de Seeley Matchless G50 waarmee William in 2000 de Nederlands Classic titel pakte. Hij reed over de twee trainingen verassender wijs naar de 7e plaats. Daarmee had hij zich als beste Nederlander geklasseerd.

De eerste race werd gedomineerd door de Molnar Manx’en van Steve Tomes en Glen English. William reed na een goede start een stabiele race en wist zich op een 8e plaats te vestigen en hij hield die plaats tot de finish. Peter had geen goede start en verloor behoorlijk wat plaatsen, dit maakte verder niks uit omdat het cross-over schakelsysteem het in de eerste ronde al begaf.

In de tweede race was het weer William de Ridder die een super start had en zelfs voor Peter de eerste bocht in ging. Na een aantal ronden had het duo zich gevestigd op de 10e en 11e plaats, maar in de 3e ronde ontgrendelde het bezineslang klik-systeem zich en voordat William dit doorhad en het probleem weer verholpen had, was hij al meer dan 10 plaatsen teruggevallen. Peter kwam nagelang de wedstrijd zich vorderde steeds beter in zijn ritme en begon alsmaar snellere rondetijden neer te zetten. Na zich naar de 8e plaats op te hebben gewerkt had hij in de laatste ronde zijn zinnen gezet op Pat Mooney. In een uitremactie, waarbij Peter langszij kwam, liet Mooney plots zijn voorrem los en stuurde zijn ABSAF naar de binnenste curbstones, waardoor er voor Peter geen ruimte meer was. Na een aantal oogenblikken met de kuipen tegenelkaar aan te hebben gezeten werd Peter op lage snelheid over de motor geworpen en gleed zo de baan af. Op dat moment was William met zijn eigen inhaalrace bezig en finishte alsnog als 18e.