IDM Zijspannnen: Team Sattler naar winst in ingekorte eerste zijspanrace

161
sattler
Sattler-Neubert | foto© Nico Schneider

Op een inmiddels door de regen nat geworden Hockenheimring ging de winst zaterdagmiddag in de eerste zijspanrace naar Team Sattler Motorsport. John Smits en Gunter Verbrugge werden met een zevende plaats de beste ONK combinatie.

De race moest helaas flink worden ingekort omdat ook op de Hockenheimring geldt dat het zaterdagavond om 18.00 uur gedaan moet zijn met de geluidsoverlast voor de omgeving. Door de rode vlag in de eerste SS600 wedstrijd en de vanwege de opgekomen regen vertraagde start van de Twin Cup werden de zijspannen helaas de dupe van die regel.Deze eerste race werd verreden op een volledig natte baan en Josef Sattler liet zien dat hij in die omstandigheden goed uit de voeten kan. Sattler pakte direct de leiding en reed in de openingsfase ruim weg van Markus Schlosser die de tweede plaats in handen had.

Naar het einde toe kwam Schlosser wel dichterbij aan Sattler maar die liet zich de overwinning niet meer ontnemen. Markus Schlosser moest genoegen nemen met de tweede plaats met daarachter Mike Rosscher op de derde plaats. André Kretzer pakte de vierde plaats.

John Smits en Gunter Verbrugge streden in een groep van vier spannen om de vijfde plaats in de race. Smits deed er alles aan maar moest op de meet toch genoegen nemen met een zevende plaats.

Zoals eerder vermeld lieten Bennie Streuer-Gerard Daalhuizen en Kees Endeveld-Jeroen Remmé dit afsluitende IDM weekend links liggen omdat zij om begrijpelijke sponsorredenen in Assen meedoen met het BSB weekend.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag