Maandagavond organiseerde Alma Pramac Racing Team haar teampresentatie in het exclusive Sala Olimpo of the Manifattura Lamborghini at Sant’Agata Bolognese (Bologna). Tijdens de presentatie werden Danilo Petrucci en Jack Miller voorgesteld aan de in grote getale aanwezige prominente gasten.

De talrijke gasten, sponsoren en aanwezige media werden maandagavond ontvangen in een prachtige ambiance waar voor het Sala Olimpo of the Manifattura Lamborghini o.a. een Lamborghini Aventador en Urus, een Ducati Paginale V4 en een Pramac generator tentoongesteld stonden. Het geheel werd, inclusief de Italiaanse vlag verlicht door speciale Pramac verlichtingstorens.

Nadat Stefano Domenicali (voorzitter en CEO Automobili Lamborghini) SKY TV presentator Sandro Donato Grosso en Davide Camicioli verwelkomden kwamen achtereenvolgens Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding), Paolo Campinoti (CEO Pramac en Alma Pramac Racing Teameigenaar) en Luigi Scavone (mede- aandeelhouder) kort aan het woord.

Vervolgens betraden Luigi Dall’ Igna (Algemeen Directeur Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Sport-directeur Ducati Corse) en Francesco Guidotti (Team Manager Alma Pramac Racing) om de beurt het podium op om vooruit te blikken op het komende MotoGP-seizoen voordat de Alma Pramac Racing Ducati Desmosedici GP machines op een spectaculaire wijze op het podium verschenen.

Na het officiële gedeelte eindigde de avond met een diner in het prachtige Museo Lamborghini waar gasten, sponsors en media konden toasten op het seizoen dat ook voor Alma Pramac Racing zondag van start zal gaan op het Losail International Circuit in Qatar.

Danilo Petrucci: “Ik ben erg blij om nog een jaar te mogen racen met Pramac Racing. Ik ben de coureur die het meest heeft gereden in deze kleuren en daar ben ik trots op. Sinds mijn debuut in 2015 hebben we samen altijd geweldige dingen gedaan. Dit wordt het belangrijkste seizoen. Ik heb een officiële fabrieksmachine, ik heb hoge verwachtingen en met een jaar meer ervaring zal ik proberen om het nog beter te doen dan vorig seizoen.”

Jack Miller: “Ik ben blij om hier te zijn. Het aftellen is nu eindelijk voorbij. Dit is de week van de eerste Grand Prix en ik ben enthousiast en zeer gemotiveerd om aan het seizoen te beginnen. We hebben tot nu toe met het team heel goed werk verricht en ik kan niet wachten om naar Qatar te vliegen en mijn best te doen. Ik heb hoge verwachtingen van dit nieuwe avontuur met Alma Pramac Racing.”

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag