Teampresentatie PrüstelGP met Dupasquier en Yamanaka

290
ryusei-yamanaka
Ryusei Yamanaka (6) en Jason Dupasquier (50) | foto© PrüstelGP

Het Duitse PrüstelGP heeft zondagmiddag op de Sachsenring haar plannen en team voor het 2021 seizoen gepresenteerd. Het team zal in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap aan de start verschijnen onder de naam carXpert PrüstelGP terwijl de Japanner Ryusei Yamanaka en de Zwitser Jason Dupasquier de twee KTM-machines van het team zullen bemannen.

Met de Japanner Ryusei Yamanaka als nieuwkomer was het zondagmiddag voor het Duitse carXpert PrüstelGP tijd om haar plannen voor het 2021 Moto3-wereldkampioenschap te onthullen. Naast Yamanaka zal de Zwitser Jason Dupasquier voor het tweede seizoen op rij deel uitmaken van het team dat op loopafstand van de Duitse Sachsenring is gevestigd.

Na de presentatie van het team zal het team binnenkort afreizen naar Spanje voor de eerste privé-tests (Valencia en Jerez) alvorens het team doorvliegt naar Qatar voor de eerste twee Grand Prix weekenden van 2021 op het bekende Losail International Circuit.

Ryusei Yamanaka: “Ik ben blij om deel uit te maken van dit team. Al na de eerste test in Portimão had ik het gevoel dat dit team als een familie is. Mijn doel is om me zo veel mogelijk te verbeteren, om voor de top-10 te vechten en waarom niet, zelfs voor het podium in de tweede helft van het seizoen. Ik denk dat ik me goed kan aanpassen aan de overstap naar de KTM-motor. Ik kan niet wachten om aan het 2021 seizoen te beginnen!”

Jason Dupasquier: “Ik vind het nieuwe ontwerp van de motor geweldig! Ik voel me klaar voor het nieuwe seizoen, ik heb de afgelopen wintermaanden hard getraind en ben twee maanden in Spanje geweest met andere coureurs. Het doel is om stap voor stap beter te worden en het harde werk van vorig seizoen vast te houden. Ten eerste wil ik mezelf en mijn prestaties verbeteren en ik ben er zeker van dat goede rondetijden dan ook zullen komen.”

Naast de activiteiten in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zal het team onder leiding van Florian Prüstel ook met een team aan de start verschijnen in de Northern Talent Cup. Het PrüstelGP Junior Team heeft voor dit kampioenschap Noel Willemsen en Dustin Schneider als rijders onder contract en voor dit project werd Arena-E als nieuwe titelsponsor gepresenteerd.