Tech3 Racing ook de komende vijf jaar met KTM in MotoGP

387
ktm-tech3

KTM heeft haar MotoGP partnerschap met Tech3 KTM Factory Racing met vijf jaar verlengd. Het Franse MotoGP team zal hiermee tot en met het seizoen 2026 in de koningsklasse gebruik blijven maken van machines van de Oostenrijkse motorenfabrikant.

De komende vijf seizoenen staan er vier full-factory KTM RC16’s op de MotoGP-grid, nadat KTM de samenwerking met het Tech3 KTM Factory Racing-team – een van de meest succesvolle satellietteams in de Grand Prix racerij – heeft verlengd.Tech3 kleurde ‘oranje’ voorafgaand aan het seizoen 2019 na een eerdere succesvolle samenwerking met Yamaha. De Franse renstal maakte meteen indruk met Miguel Oliveira door verschillende top tien resultaten te scoren. Het team en de Portugese coureur konden in 2020 zelfs de eerste twee Grand Prix zeges boeken door zeges te behalen in Oostenrijk en Portugal.

Dit seizoen komen Danilo Petrucci en Iker Lecuona uit voor het MotoGP team onder leiding van Hervé Poncharal.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter