Tegenslag voor Jaco Boonen: ‘Seizoen voorbij zonder dat er een meter is gereden’

384
boonen
Jaco Boonen TT Circuit Assen 2016 | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

NK SuperCup 1000 coureur Jaco Boonen heeft een flinke tegenslag te verwerken gekregen tijdens zijn voorbereiding op het komende wegraceseizoen. Zijn in 2016 opgelopen polsblessure bleek tijdens een eerste geplande operatie dusdanig ernstig met als gevolg dat het seizoen 2017 al over is, dit voordat er een meter is gereden.

Bekend was dat Jaco Boonen in het naseizoen een operatie aan zijn pols stond te wach­ten – een gevolg van een val tijdens een OW Cup wedstrijd op het TT Circuit Assen – om de pijn die de Yamaha coureur constant ondervond weg te nemen.

De operatie stond gepland op 12 januari en deze kon volgens de artsen twee kanten op. De eerst optie was gelijk de mooiste, een simpele operatie met een hersteltijd van 4 tot 6 weken. De tweede optie was een iets minder mooi scenario maar ook goed in te passen, bij deze operatie zou de hersteltijd namelijk ongeveer 2 maanden bedragen. Het pakte echter allemaal iets anders uit; tijdens de operatie bleek er toch meer beschadigd te zijn dan in eer­ste instantie werd aangenomen. Tijdens een zogenaamde ‘scopie’ behandeling werd meteen duidelijk dat het TFCC (een soort meniscus in de pols) compleet was afgescheurd van de onderlaag. Door deze tegenvaller is een tweede operatie noodzakelijk en hebben de artsen Boonen te kennen gegeven dat het herstel zeker 6 maanden in beslag zal nemen. Deze tweede operatie staat vooralsnog gepland om 9 maart aanstaande in het ziekenhuis van Hilversum

Moeilijke beslissing
Door deze tegenslag heeft Boonen de moeilijke beslissing moeten nemen om voor dit seizoen zijn helm aan de wilgen te hangen. Het streven van de coureur uit Nunspeet is om in 2018 weer fit en pijnvrij aan de start te kunnen staan.

Gema/R2Project Racingteam
Ondanks het niet aan de start verschijnen van Boonen zal het Gema/R2Project Racingteam in 2017 gewoon blijven bestaan. Rob van IJzendoorn zal de honneurs waarnemen en zijn uiterste best doen om zijn progressie van het afgelopen seizoen voort te zetten. Vanwege zijn uitstekende prestaties in 2016 hoopt IJzendoorn het komende seizoen namelijk de overstap te kunnen maken naar de NK SuperCup 1000 klasse.