Ten Kate Racing Products: Basistechniek training en basiscursus vering

2080
ten-kate-racing-products

In de maanden januari en februari organiseert Ten Kate Racing Products weer een aantal interessante cursussen. Er staan de komende periode 2 cursussen op het programma, een basistechniek training en een basiscursus vering. Voor beide cursussen, welke plaats vinden in het TKRP Trainingscenter in Nieuwleusen, zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Basistechniek training
De cursus basistechniek training stelt jou als rijder centraal. Want de rijder is de bepalende factor als het aan komt op een snelle rondetijd zetten. Maar wanneer ben je een goede rijder? Hoe kun je jezelf verbeteren op gebied van afstellen en rijden? In deze cursus komen al deze onderwerpen aan bod.

Na afloop van de cursus kun jij je gevoel op de motor omzetten naar aanpassingen in de afstelling van de motorfiets. Je weet dan wat voor invloed rijhoogte heeft op je gevoel op de motor en op welke manieren je die rijhoogte kunt aanpassen.

Je bent na afloop ook in staat je rijproblemen systematisch in kaart te brengen, aan de hand van het 5-fase model van een bocht. Hiervoor ken je dan het stappenplan dat door ons is ontwikkeld en je gebruikt dat stappenplan dan ook om je afstelling op een goede manier te veranderen. We oefenen hiermee ook in de cursus, aan de hand van praktijksituaties.

Ook weet je na afloop van de cursus over banden en hoe belangrijk het is om een goede bandenspanning te hebben. Je komt erachter hoe je het best de gearing van de motor kunt aanpassen door tandwielen te wisselen en je hebt kort kennis gemaakt met de wereld van dataloggers en de voordelen die de dataloggers bieden.

  • Datum: Zaterdag 28 januari 2023
  • Locatie: Ten Kate Motoren (Rollecate 55 – 7711 GG – Nieuwleusen)
  • Cursusduur: 10:00 – 15:00 uur
  • Kosten: €179,- inclusief 21% BTW (Lunch is inbegrepen)
  • Aantal deelnemers: max. 16 deelnemers

Meer informatie en inschrijfmogelijkheid: www.tenkateracingproducts.com

Basiscursus vering
Als je deelneemt aan deze cursus begrijp je de basis al van de vering, maar wil je er graag wat dieper op in gaan. Men laat tijdens de cursus verschillende oplossingen zien en legt ze ook uit. Je weet na afloop van de cursus hoe een veringexpert de interne onderdelen aanpast en wat daarbij de voordelen voor de coureur zijn.

Als je de introductiecursus al hebt gevolgd, ben je bekend met het systematisch afstellen van de motor door middel van het 5-fase model van een bocht. In deze cursus gaat men daar nog wat dieper in kijken en betrekt men gevolgen en invloed van het demping bij het afstellen. Begrippen zoals rebound, compressie en de snelheden die daarbij horen worden behandeld. Daarnaast leer je tijdens de cursus onder andere over het wisselen van veren en over het afstellen van de luchtkamer.

Omdat er veel mogelijkheden zijn voor het afstellen van de vering, heeft Ten Kate Racing Products een uitgebreide set-up handleiding geschreven. Na afloop van de cursus weet je hoe je deze moet gebruiken. Daarmee is ook direct het hoofddoel bereikt: Je kunt zelfstandig de vering van een race motor afstellen.

  • Datum: Zaterdag 4 februari 2023
  • Locatie: Ten Kate Motoren (Rollecate 55 – 7711 GG – Nieuwleusen)
  • Cursusduur: Hele dag
  • Kosten: €279,- inclusief 21% BTW (Lunch is inbegrepen)
  • Aantal deelnemers: max. 12 deelnemers

Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheid: www.tenkateracingproducts.com

TKRP Trainingscenter
Een cursus volgen in het TKRP Trainingscenter betekent zelf aan de slag gaan. Je wordt meegenomen in de wereld van motorracen, vering, rijeigenschappen en data en elektronica. Aan de hand van opengewerkte modellen kan men je een duidelijke uitleg geven, maar uiteindelijk leer je het best en het meest als je het zelf doet. Daarom wisselt men de uitleg af met wat praktische opdrachten, zodat je zelf ervaart hoe iets werkt.

Tijdens alle cursussen is Walter Jansen de docent. Walter is al sinds 2012 full time aan het werk als freelance data-engineer voor verschillende (inter)nationale wegraceteams. Hierdoor heeft walter veel ervaring opgedaan die hij tijdens de cursussen graag met jullie deelt. Ook in het geven van cursussen heeft Walter veel ervaring. Voor de praktijkondersteuning is er tijdens de cursussen een expert van Ten Kate Racing Products aanwezig.

Het Ten Kate Training Center is uitgegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en racen als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op duidelijke manier uit worden uitgelegd en laten zien en welke rijeigenschappen daarbij horen. Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden.

Met dank aan Joost van der Koogh