Ten Kate Racing Products: IDC Introductiecursus

1045
ten-kate-racing-products

Wil jij een perfecte voorbereiding op het komende raceseizoen of precies weten hoe je jouw motor afstelt voor je volgende circuitdag? Dan is de IDC Introductie cursus zeker een aanrader!

Kom je maar niet onder die 01:58 op Assen en zou je graag sneller willen? Dan is de IDC Introductiecursus voor jou bedoelt! Speciaal voor de beginnende circuitrijders heeft RacePlan in samenwerking met Ten Kate Racing Products de IDC-introductiecursus ontwikkeld.

Tijdens de cursus wordt ingegaan op de basisbeginselen voor het afstellen van een racemotor, maar ook hoe jij zelf als rijder beter kunt presteren. Deze cursus is zeer geschikt voor IDC-rijders, maar ook zeker voor de serieuzere circuitdagrijder die zijn dag nog net wat leuker wil maken.

Hoe ziet de cursusdag eruit
De dag wordt verdeeld over drie blokken, die ieder een ander aspect van racen belichten.

Blok 1 is de introductie van de cursus, waarbij kort toegelicht wordt welke onderwerpen binnen het racen belangrijk zijn. Men gaat in de cursus voornamelijk in op de afstelling van de motorfiets, zoals vering, rijhoogte en gearing. Maar het afstellen van een motor is gebaseerd op jouw ervaringen en gevoel op de motor. Je leert daarom ook over de informatie die je verkrijgt tijdens het rijden en hoe je dat kunt gebruiken.

Blok 2 gaat dieper in op de vering. Hoe werkt vering nou eigenlijk en wat is het verschil tussen het dempende deel en het verende deel? Ook gaat men hier in op geometrie en rijhoogte van de motor. Om je te laten zien hoe je dit zelf kunt aanpassen maakt men gebruik van het demomodel in de cursusruimte.

Blok 3 in dit blok ga je zelf aan de slag en leer je aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zelf een afstelling van de motor te maken. Je leert in dit blok ook hoe eenvoudige dataloggers zoals de AIM SOLO2(DL) je hierbij kunnen helpen. Tot slot wordt de rol van banden en gearing besproken.

Tussendoor wordt er gezamenlijk geluncht en krijg je een rondleiding over de raceafdeling van Ten Kate Racing.

  • Datum: Zaterdag 29 Januari 2022
  • Locatie: Ten Kate Motoren (Rollecate 55, 7711 GG, Nieuwleusen)
  • Cursusduur: Halve dag
  • Kosten: €140 inclusief BTW en lunch
  • Aantal deelnemers: max. 16 deelnemers

(Uiteraard wordt rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM en creëert men een veilige omgeving. Bij annulering van de cursus wordt het volledige bedrag geretourneerd).

Meer info en inschrijven: www.tenkateracingproducts.com