Ten Kate Racing Yamaha teammanager Kervin Bos: “Test in Catalunya geeft ons veel vertrouwen”

2033
dominique-aegerter
Kervin Bos (l) en Dominique Aegerter | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter sloot dinsdag de tweedaagse World Supersport test op het Circuit de Barcelona-Catalunya af met de snelste rondetijd achter zijn naam. De Zwitser was op zijn door Ten Kate Racing geprepareerde Yamaha YZF-R6 in drie van de vier sessies het snelst en dat zorgde voor veel vertrouwen binnen het in Nieuwleusen gevestigde World Supersport team.

De afgelopen twee dagen troffen de teams en coureurs uit het FIM Supersport World Championship elkaar voor het eerst in 2021 op het Circuit de Barcelona-Catalunya tijdens een officiële test. Onder de deelnemende teams ook het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing Yamaha, het team dat dit seizoen terugkeert in de klasse waarin ze in het verleden zo succesvol waren, de World Supersport klasse.

Na de afgelopen twee seizoenen met Loris Baz en Yamaha actief te zijn geweest in het FIM Superbike World Championship besloot Ten Kate Racing om in 2021 vanwege sponsorperikelen af te zien van deelname in het WorldSBK en terug te keren naar de klasse waarin ze in het verleden vele wereldtitels wisten te behalen met de Honda CBR 600RR. De afgelopen tijd werd er in Nieuwleusen hard gewerkt aan het prepareren van een aantal snelle Yamaha YZF-R6 motoren, werden Dominique Aegerter en Galang Hendra Pratama aangetrokken als de coureurs voor het seizoen 2021 en werd er onlangs gestart met een intensief testprogramma in Spanje ter voorbereiding op het seizoen.

Maandag en dinsdag stond voor het Nederlandse team de eerste echt krachtmeting op het programma tijdens twee officiële testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya, testdagen waar nagenoeg het gehele 2021 FIM Supersport World Championship veld aanwezig was.

Dat men in Nieuwleusen het prepareren van een snelle World Supersport machine nog niet verleerd is bleek maandag al snel. Dominique Aegerter verraste tijdens de eerste dag meteen het veld door in beide sessies van de dag de snelste rondetijd op de klok te zetten. Dinsdagochtend tijdens de derde sessie moest de Zwitser weliswaar genoegen nemen met de tweede rondetijd, maar tijdens de vierde en afsluitende sessie zette Aegerter weer orde op zaken door in zijn allerlaatste ronde van de test nog een keer te laten zien dat er dit seizoen terdege rekening moet worden gehouden met hem.

Aegerter zette een snelste rondetijd op de klok van 1’44.220 en was daarmee als WorldSSP debutant het snelst tijdens deze tweedaagse test voor de ervaren Jules Cluzel en 2019 WorldSSP wereldkampioen Randy Krummenacher.

Kervin Bos [teammanager Ten Kate Racing Yamaha]: “Twee officiële testdagen zitten erop en twee dagen aan kop. Deze test geeft veel vertrouwen. Het team is in november begonnen met dit Supersport project en dit is het resultaat van non-stop hard werken. Technisch staan we erg goed voor, alleen na deze testdagen hebben we ook al weer veel plannen voor doorontwikkeling. Dominique maakte een enorm sterke indruk, helemaal met zijn racetempo. We zijn als Ten Kate enorm trots dat we dit project zijn aangegaan. Supersport past enorm goed bij ons bedrijf. Ik kan niet wachten totdat we gaan racen!”

Dominique Aegerter: “Het was een hele sterke test in Barcelona. Ik was vanaf het eerste moment erg snel. Ik ken dit circuit vanuit mijn Grand Prix periode en dat helpt zeker. Het team heeft goed werk verricht om de motor te verbeteren ten opzichte van onze eerste gezamenlijke test in Almeria. We hadden een zeer goed tempo met gebruikte banden. We kunnen onze snelheid over één snelle ronde nog verbeteren, maar uiteindelijk stonden we bovenaan, dus zo slecht was het nog niet. Dank aan het hele Ten Kate team, die deze winter zo hard hebben gewerkt om de Yamaha R6 klaar te maken en ook dank aan alle sponsoren. Ik voel me thuis in dit team vanaf de eerste ontmoeting.”

Na afloop van deze tweedaagse test in Catalunya blijft het team in Spanje om door te reizen naar Navarra voor een volgende test. Daarna staat er nog een test op Motorland Aragon op het programma om daar hun Spaanse voorbereidingen op het seizoen af te sluiten en de terugreis naar Nederland te aanvaarden.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter