Tessels, Edwards, Van Sikkelerus en Hamden winnaars IDC-races in Assen

2310
wayne-tessels
Wayne Tessels (777) aan de leiding | foto© Jan Timmerman

Wayne Tessels, gastrijder Tom Edwards, Jamie van Sikkelerus en Selwin Hamden zijn afgelopen weekend in Assen als winnaars afgevlagd tijdens de zesde ronde van het 2022 International Dutch Championship op het TT Circuit Assen.

Afgelopen weekend tijdens de zesde IDC-ronde van het seizoen vierde IDC-organisator CRT Holland haar 30-jarige verjaardag tijdens een driedaags evenement op het TT Circuit Assen. Tijdens het evenement, waar ook diverse categorieën uit het Duitse IBPM kampioenschap aan de start verschenen, reden de gebruikelijke IDC-klassen twee wedstrijden.

Zo werden er twee races verreden voor de gecombineerde Dutch ProClass 1000 & Dutch Superbike en de Dutch ProClass 600 & Dutch Supersport categorie en twee wedstrijden voor de Dutch SportClass 1000 klasse.

De eerste wedstrijden stonden zaterdag op het programma en het was Wayne Tessels die in de eerste Dutch ProClass 1000 & Dutch Superbike als eerste de finish passeerde voor gastrijder Tom Edwards, Toine Gierkink en Joris Lentfert. Aangezien gastrijder Edwards geen punten kreeg voor het kampioenschap mochten Tessels, Gierkink en Lentfert na afloop naar het podium.

Richard Knegt werd in deze gecombineerde wedstrijd op de veertiende plaats de best geklasseerde Dutch ProClass 1000 coureur.

In de eerste Dutch ProClass 600 & Dutch Supersport race ging de winst zaterdag naar Jaimie van Sikkelerus voor Til Belczykowski en Eddie de Boer terwijl in deze gecombineerde race Mendy Burema op de zeventiende plaats algemeen de best geklasseerde Dutch ProClass & Dutch ProClass 600 coureur werd.

Zondag tijdens de tweede Dutch ProClass 1000 & Dutch Superbike moest Tessels zijn meerdere erkennen in Edward. De gastrijder passeerde als winnaar de finish voor Tessels, Gierkink en Kees Boekel. Laatstgenoemde drietal mocht na afloop naar het podium.

Dennis Ploeg werd in deze tweede gecombineerde wedstrijd op de elfde plaats de best geklasseerde Dutch ProClass 1000 coureur.

De tweede Dutch Supersport wedstrijd ging zondag van start zonder Van Sikkelerus, de coureur uit Akersloot besloot het na zaterdag voor gezien te houden en zich voor te gaan bereiden om op tijd af te kunnen reizen naar Cadwell Park waar komend weekend de volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship op het programma staat en waar Van Sikkelerus aan de start verschijnt in de British Supersport klasse. Hamden trok in deze race aan het langste eind en passeerde als eerste de finish voor Belczykowski en Louis van Wijhe.

Rene Koppenaal werd in deze tweede race van het weekend op de veertiende plaats algemeen de best geklasseerde Dutch ProClass 600 coureur.

Dennis Hietbrink (zaterdag) en Harm Wantia (zondag) wisten de races in de Dutch Sport Class 1000 op hun naam te schrijven.