Thijs Westenbrink in 2023 van start in de kleuren van START Racing

1986
thijs-westenbrink
Thijs Westenbrink | foto© Damon Teerink

Thijs Westenbrink is door Stichting Aankomend Race Talent Nieuwleusen (START) aangetrokken als de nieuwe coureur voor het 2023 seizoen. De jonge coureur uit Dalfsen volgt hiermee Leon Stolte op binnen het in Nieuwleusen gevestigde wegraceteam.

Nadat Leon Stolte de afgelopen jaren in de kleuren van START Racing ervaring opdeed heeft het team uit Nieuwleusen voor komend seizoen opnieuw een jonge talentvolle coureur uit de gemeente Dalfsen aangetrokken. De 15-jarige Thijs Westenbrink zal in 2023 op de blauwe Yamaha R6 van het team zijn debuut gaan maken in de Dutch ProClass 600 van het IDC.Westenbrink is ondanks zijn nog jonge leeftijd al vele jaren actief als wegracecoureur. Als zevenjarige jongen begon hij op een minibike en in 2022 kwam hij uit in de Yamaha R3 Cup. Nadat Westenbrink het afgelopen seizoen vele malen na afloop van een race het podium mocht beklimmen gaat hij in 2023 dus in de kleuren van Start Racing zijn debuut maken op een zwaardere Yamaha YZF-R6. Eind februari stapt Westenbrink voor het eerst op de voor hem nieuwe 600cc machine tijdens een meerdaagse test op Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Springplank voor jong talent
START Racing wil zijn naam nog meer eer aandoen en nog meer een springplank zijn voor jong talent, de jongeling uit Dalfsen past precies in dat plaatje. Leon Stolte – de vorige coureur van START Racing – heeft onlangs de overstap gemaakt naar Pearle Gebben Racing en gaat in 2023 uitkomen in de Dutch Supersport 600 klasse van het IDC. Samen met Finn de Bruin hopen ze, in het oranje, mee te strijden in de top van deze klasse.

START Racing is onlangs een samenwerking aangegaan met Pearle Gebben Racing, met de bedoeling om talent sneller door te kunnen laten stromen naar betere competities, zoals bijvoorbeeld het IDM in Duitsland. De bedoeling van de samenwerking is dat START Racing het talent op gaat leiden en dat deze vervolgens via Pearle Gebben Racing de volgende stap kunnen gaan maken in een zwaardere competitie. Beide teams gaan binnenkort ook gezamenlijk naar Valencia en zullen elkaar tijdens de wedstrijddagen ook assisteren.

Teampresentatie
De teampresentatie waar het team en de nieuwe coureur zich gezamenlijk gaan presenteren staat gepland op zaterdagavond 25 maart.

De eerste IDC-wedstrijddag en de eerste Dutch ProClass 600 race van het seizoen vindt plaats op zaterdag 08 april op het TT Circuit Assen.