Thuis bij Casey Stoner: “Twee jaar lang kon ik feitelijk helemaal niets”

17825
stoner

Wie dacht dat Casey Stoner Down Under lekker van z’n pensioen aan het genieten is komt bedrogen uit. De KicXstart redactie sprak de Australiër, openhartig als altijd, thuis in Australië. Het leverde een indrukwekkend verhaal op.

Casey Stoner, z’n vrouw Adriana en z’n twee dochtertjes leven, tienduizenden kilometers van de hectiek van de paddock een op het oog idyllisch leven aan de Australische Gold Coast, een half uurtje rijden landinwaarts, op gepaste afstand van de glitterige wolkenkrabbers langs de zandstranden. Toch is Stoners leven niet het utopische paradijs dat het zou moeten zijn. Drie jaar geleden werd hij gediagnosticeerd met CVS, het Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Casey Stoner: “Ik heb geracet met Epstein-Barr virus maar CVS is toch even een heel ander verhaal. Het is eigenlijk gewoon vreselijk. Ik wist niet eens dat het bestond tot m’n geblesseerde schouder werd gereconstrueerd in 2018. Toen ik weer begon met trainen na de operatie zakte ik halverwege de sessie in de gym plotseling in elkaar. Na onderzoek kreeg ik het etiket CVS opgeplakt. Ik kwam zes maanden lang niet verder dan wat strompelen tussen m’n slaapkamer en de bank. Dat was het, zo zag mijn dag eruit. Twee jaar lang kon ik feitelijk helemaal niets, ook niet in de richting van m’n kinderen. Ik had totaal geen energie om ook maar iets met ze te ondernemen; ik was alleen maar bezig te overleven. Toen had ik opeens weer een paar goede dagen en dacht ik dat ik er stilaan uit aan het komen was. Dus ondernam ik voorzichtig weer een paar dingen en voor ik het wist lag ik weer een paar weken plat op de bank. Het kostte meer dan een jaar om te beseffen dat het niet uitmaakte hoe goed ik me voelde. Ik moest dat gevoel negeren en heel rustig aan doen. Anders lag ik weer weken gestrekt. Dat had een enorme impact op de familie. Adriana heeft een hoop taken op zich moeten nemen omdat ze zowel voor de kinderen moest zorgen als voor mij, maar ze is fantastisch geweest al die tijd…iedereen eigenlijk.”

De rest van het interview is te lezen in de extra dikke Vakantiespecial van KicXstart, nu in de winkel of te bestellen via https://kicxstart.nl/product/juli-2021/


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter