Ticketverkoop 2023 editie Dutch TT van start

2171
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Dutch TT 2022 | foto© Jan Timmerman

Het TT Circuit Assen is dinsdag 06 december gestart met de ticketverkoop voor de 2023 editie van de Dutch TT, de Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap welke komend seizoen van 23 t/m 25 juni op de kalender staat.

Het TT Circuit Assen heeft onlangs de ticketprijzen bekend gemaakt voor de 2023 editie van de Dutch TT. Tevens is vanaf dinsdag 06 december de voorverkoop gestart en zijn de tickets te bestellen via de webshop van het TT Circuit.

Nadat de Dutch TT in 2020 geen doorgang kon vinden vanwege de coronapandemie, er in 2021 slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig mochten zijn was het in 2022 weer volle bak op het Drentse circuit tijdens de Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap. Het afgelopen seizoen was echter nog wel een bijzonder jaar, dit vanwege het feit dat een deel van de toeschouwers nog naar binnen konden met hun voor het seizoen 2020 gekochte en niet gebruikte toegangskaart.

2023 wordt dan ook een belangrijk jaar aangezien dit het eerste jaar wordt sinds de coronapandemie dat er met een schone lei begonnen kan worden wat betreft de kaartverkoop. Een belangrijk jaar omdat we het afgelopen seizoen tijdens een aantal Grand Prix weekenden dat de circuits te maken kregen met sterk teruglopende bezoekersaantallen. De redenen hiervoor zijn bekend. Zo stopte publiekslieveling Valentino Rossi aan het einde van het seizoen 2021, was Marc Marquez lange tijd geblesseerd maar wat tevens meespeelde waren de absurde toegangsprijzen en prijsstijgingen die een aantal circuits hadden doorgevoerd.

Wat het laatste betreft mogen we ons gelukkig prijzen als Nederlanders. Ondanks dat het TT Circuit Assen vanzelfsprekend ook niet ontkwam aan een prijsstijging behoort de Dutch TT in 2023 opnieuw tot de Grand Prix weekenden waar de toegangsprijzen zich in de lage middenmoot bevinden van de Europese rondes van het kampioenschap. Zo kunt u, mits u uw ticket in de voorverkoop aanschaft, al het gehele weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) de Dutch TT bezoeken voor slechts € 99.

tickets-2023-dutch-tt

Direct je tickets bestellen, dat kan via de TT Circuit webshop: www.tickets.ttcircuit.com 

Op dit moment zijn alle tickets nog beschikbaar (zelfs nog een aantal GT-tribune). De ervaring van voorgaande jaren is dat de verkoop de komende weken hard zal gaan en de tribunekaarten al in het begin van het voorjaar uitverkocht zullen zijn.

Tijdens de 2023 editie van de Dutch TT komen er maar liefst drie Nederlanders aan de start, zo zien we Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh opnieuw in de Moto2 klasse aan de start verschijnen en komt Collin Veijer in actie in de Moto3 klasse.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter