Het TT Circuit Assen heeft het tijdschema bekend gemaakt van de 2019 editie van de Dutch TT, de Motul TT Assen die van 28 t/m 30 juni verreden zal worden op het bekende circuit nabij de Drentse hoofdstad.

Aangezien het reguliere tijdschema tijdens een Grand Prix weekend overal gelijk vormt Assen hierop geen uitzondering. Naast de drie vaste categorieën (Moto3, Moto2 en MotoGP) komen in Assen echter, net als de voorgaande jaren, ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs in actie, de jonge talenten competitie waarin dit seizoen de jonge Nederlander Zonta van den Goorbergh actief is.

Nieuw dit jaar in het bijprogramma is echter de Tourist Trophy – een gecombineerde wedstrijd voor nationale Supersport- en Superbike-categorieën (lees ook: Nieuwe ‘Nations Cup’ race tijdens 2019 editie Dutch TT).

Deze categorie zal allen vrijdag en zaterdag in actie komen. Op vrijdag staat er tweemaal een kwalificatie op het programma terwijl er zaterdag aan het einde van de dag om 17:30 uur een zestien ronden tellende race op het programma staat.

Onderstaand een foto van het tijdschema en tevens een link met daarin een te downloaden PDF bestand:  2019-MotoGP-NED-Tijdschema  (altijd handig voor in je telefoon, op kantoor of boven je bed).