Tim Reeves wint, Ilse de Haas als gelegenheids bakkeniste vierde op vrijdag in Le Mans

2230
team-bonovo-action
Team Bonovo Action (77) op weg naar de zege in Le Mans | foto© Tim Reeves Racing

De eerste FIM Sidecar World Championship race van 2021 is gewonnen door Team Bonovo Action. Stuurman Tim Reeves en bakkenist Kevin Rousseau passeerden vrijdagmiddag in Le Mans als eerste de finish voor het Gustoil Sidecar Racing Team en het Santander Salt Sidecar Team. Nederlander Kees Endeveld stuurde zijn Drugsadvies Sidecarshop Racing combinatie als achtste over de eindstreep.

Vrijdagmiddag werd in Le Mans de eerste FIM Sidecar World Championship race van 2021 verreden, de eerste van twee dit weekend te verrijden races in het bijprogramma van de bekende Le Mans 24H EWC-wedstrijd.Vijftien zijspancombinaties verschijnen er dit weekend in Le Mans aan de start, een bijzonder gezelschap aangezien er maar liefst zeven Franse combinaties als gastrijders aan de start verschenen. Een geluk bij een ongeluk vanwege het feit dat ze zeven Franse combinaties meer dan welkom waren aangezien een aantal vaste WK deelnemers dit weekend verstek moeten laten vanwege de in Frankrijke strenge coronamaatregelen. Daarnaast bleken ook nog een aantal vaste combinaties de voorkeur te geven om van start te gaan tijdens de tweede ronde van het IDM in het Tsjechische Most.

Het Gustoil Sidecar Racing Team (Markus Schlosser en Marcel Fries) mochten vrijdagmiddag vanaf de pole aan de wedstrijd beginnen. Na een kopstart werd de combinatie al snel door Team Bonovo Action (Tim Reeves en Kevin Rousseau) en het Santander Salt Sidecar Team (Todd Ellis en Emmanuelle Clement) terugverwezen naar de derde plaats.

Schlosser wist met een aantal snelle ronden zijn combinatie nog wel naar de tweede plaats sturen om vervolgens aan het achterwiel van de aan de leiding rijdende Reeves te komen. Hier bleef het ook bij want Reeves wist tot aan de finish stand te houden en na 18 ronden de winst voor zich op te eisen. Schlosser passeerde op iets minder dan een seconde van Reeves als tweede de finish ter Santander Salt Sidecar Team terwijl Todd op zijn beurt vlak daarachter de derde plaats voor zich opeiste.

#44 Racing, de combinatie met Pekka Paivarinta aan het stuur en de Nederlandse Ilse de Haas als gelegenheidsbakkeniste (vaste bakkenist Kim Friman viel donderdag uit het span en braak daarbij zijn voet), passeerde op iet minder dan vier seconden van de winnaar als vierde de finish terwijl Kershaw Racing (Stephen Kershaw en Ryan Charlwood) in de eerste FIM Sidecar World Championship race sinds zeven maanden de vijfde plaats voor zich opeiste.

De Nederlands Duitse combinatie Drugsadvies Sidecarshop Racing (Kees Endeveld en Hendrik Crome) passeerden vrijdag in de eerste race van het weekend op iets meer dan vijfenveertig seconden van de winnaar als achtste de finish.

Race 2
Zaterdagochtend om 09:45 uur beginnen de FIM Sidecar World Championship combinaties aan hun tweede race waarna even later om 12:00 uur de 24 uur tellende FIM EWC wedstrijd van start gaat.

Tijdschema en volledige uitslagen: FIM Sidecar World Championship Le MansRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter