Tito Rabat met TAG Honda-team in British Superbikes

1243
tito-rabat
Tito Rabat | foto© Team LaGlisse Honda

Tito Rabat maakt komend weekend zijn debuut als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. De voormalig MotoGP en WorldSBK coureur en Moto2 wereldkampioen gaat op het circuit van Thruxton uitkomen voor het TAG Honda-team.

Het Bennetts British Superbike Championship is komend weekend (12 t/m 14 augustus) te gast op het circuit van Thruxton. Tijdens deze zesde ronde van het seizoen zal het kampioenschap een prominente coureur verwelkomen, niemand minder dan voormalig MotoGP, WorldSBK coureur en 2014 Moto2 wereldkampioen Tito Rabat gaat er namelijk zijn opwachting maken als coureur in de kleuren van het TAG Honda-team.

Tito Rabat: “Ik ben erg blij met de kans die het team me biedt om met TAG Honda de BSB-race op Thruxton te rijden. BSB is op dit moment het beste nationale wegrace kampioenschap ter wereld en om daaraan te mogen deelnemen voor alle Britse fans die de circuits vullen, is voor mij een eer. Ik zal mijn best doen om ervoor te zorgen dat ze dit weekend genieten van de races, en hoewel het niveau van het kampioenschap erg hoog is, zal ik proberen om een goed resultaat te behalen voor Honda en het team. Ik kijk er naar uit om iedereen te zien op Thruxton!”

Teammanager Gary Winfield: “Het is een eer om aan te kondigen dat Tito zich dit weekend op Thruxton bij het TAG Honda team zal voegen. Zoals velen al zullen weten, heeft Tito enorm veel talent en is hij een toegewijde en betrokken rijder die alleen maar podiumplaatsen wil halen! De kans om Tito in de serie te verwelkomen is een fantastische kans voor zowel rijder als team. Samen hebben we aspiraties voor een succesvol debuut en we kijken uit naar de samenwerking met Tito op Thruxton!”

Rabat neemt komend weekend de plaats in binnen het team van Luke Mossey die onlangs het team verliet. Of de samenwerking voor slechts één weekend is of dat Rabat en het team voornemens zijn om langer samen te gaan werken werd niet bekend gemaakt in het persbericht.

 Handige links British Superbikes Thruxton 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TVRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter