Tito Rabat vervangt geblesseerde Jorge Martin in Jerez

1816
tito-rabat
Tito Rabat | foto© Barni Racing

Tito Rabat keert binnenkort terug als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. De 31-jarige Spanjaard is door Pramac Racing gevraagd om tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Jerez als vervanger op te treden van de geblesseerde Jorge Martin.

Jorge Martin, die afgelopen zaterdag in Portimão zwaar ten val kwam en daarbij blessures opliep aan beide handen en zijn enkel, zal over ruim een week de Gran Premio Red Bull de España op het circuit van Jerez definitief aan zich voorbij laten gaan. De Spanjaard zou afgelopen maandag in een tweetal operaties ondergaan maar deze werden uitgesteld aangezien de artsen het niet verantwoord vonden om hem onder narcose te brengen vanwege een bij de crash eveneens opgelopen hersenschudding. De operatie zal naar verwachting nu deze of één van de komende dagen plaatsvinden.

Hoelang het herstel zal duren is niet bekend, wel bekend is dat Martin tijdens de eerstvolgende Grand Prix in het Spaanse Jerez de la Frontera niet van de partij zal zijn. De plaats van de dit seizoen in de MotoGP klasse debuterende Martin zal op het Zuid-Spaanse circuit ingenomen gaan worden door zijn landgenoot Tito Rabat.

Rabat moest aan het einde van het afgelopen seizoen zijn plaats als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap afstaan – ondanks dat hij een getekend contract op zak had bij Avintia Esponsorama – omdat zijn werkgever besloot zijn plaats duur te verkopen aan VR46 Racing zodat Luca Marini zijn debuut kon maken als coureur in de koningsklasse. De coureur uit Madrid besloot vervolgens de overstap te maken naar het FIM Superbike World Championship waar hij voor dit seizoen een contract tekende bij het Italiaanse Barni Racing. Aangezien de start van het FIM Superbike World Championship seizoen al enkele keren is uitgesteld is de 31-jarige Spanjaard beschikbaar om als vervanger van Martin op te treden en tijdelijk terug te keren als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap.

Michele Pirro, de vaste Ducati MotoGP testcoureur en normaalgesproken de eerste keus als vervanger voor een Ducati coureur in de koningsklasse, wordt niet als vervanger ingezet vanwege een belangrijke test welke Ducati gepland heeft op 29 en 30 april aanstaande in Mugello. Pirro zal daar het nodige voorwerk verrichten voor de Ducati MotoGP coureurs in aanloop naar het Grand Prix weekend op het historische Italiaanse circuit.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter