Toba sluit eerste dag op Sepang als snelste af in Moto3 klasse

166
Kaito Toba - Sepang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Kaito Toba heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit de snelste rondetijd gereden en sluit daarmee de eerste dag op het Maleisische circuit als snelste af. Achter de Japanner kwamen landgenoot Tatsuki Suzuki en Darryn Binder naar de tweede en derde rondetijd.

Vrijdag om 13:15 uur lokale tijd, 06:15 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Sepang International Circuit. Het was tropisch warm op het Maleisische circuit met een buitentemperatuur van zo’n 33°C en een asfalttemperatuur van rond de 57°C.Nadat een groot deel van de coureurs slechts enkele ronden reden in de eerste vrije training vanwege een nog deels natte baan gingen ze nu allemaal meteen op weg om gebruik te maken van de beschikbare rijtijd. De voorspellingen voor zaterdag zien er niet goed uit en er wordt regen verwacht waardoor het cruciaal was voor de coureurs om niet alleen te wennen aan het circuit en de omstandigheden, maar ook een snelle rondetijd te rijden om bij de eerste veertien te staan en daarmee rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 te verzekeren.

Halverwege de sessie was het Ayumu Sasaki die de snelste tijd in handen had voor Aron Canet en Albert Arenas. Enigszins verrassend van de Japanner aangezien hij in de eerste vrije training al na zo’n vijf minuten hard gecrasht was en op een brancard werd afgevoerd. Het zag er niet best uit voor de coureur – rijdend voor het Maleisische Petronas Sprinta team – maar niets bleek minder waar.

Er werd behoorlijk gepusht door de coureurs, met name ter hoogte van bocht 2 waren er een aantal hachelijke momenten te zien.

In de laatste minuten van de sessie gingen de coureurs er nog eens goed voor zitten en kwamen de snelle rondetijden achter elkaar voorbij. Uiteindelijk was Kaito Toba met een 2’12.466 het snelst voor landgenoot Tatsuki Suzuki en Darryn Binder. De in FP1 hard gecrashte Ayumu Sasaki eindigde met de vierde tijd voor Andrea Migno en Aron Canet, daarachter eindigden Alonso López, Romano Fenati, Sergio García, Tony Arbolino, Jaume Masia, Filip Salac, Lorenzo Dalla Porta en Raúl Fernández in de top veertien. Met de weersverwachtingen is het zeer waarschijnlijk dat zij rechtstreeks door zullen gaan naar Qualifying 2.

In de slotfase waren er nog crashes voor John McPhee (bocht 10) en Makar Yurchenko (bocht 15), beide coureurs bleven ongedeerd.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië gaat zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 02:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App