Bob Withag ontving op zijn thuisbasis in Borne de nieuwe release van MotoArt; ÒRossi & YamahaÓ. Deze nieuwe litho van Rossi op de Yamaha M1 2005 in de authentieke geel-zwarte kleuren (GP van Amerika) is gelimiteerd (250st. met certificaat) en de nr.1 van de serie was voor Bob.

Diederick de Vries kwam op het idee tijdens de Race of the Champions van 25 Sept. jongstleden waarbij Bob met een prachtig Yamaha motorpak aan de start verscheen in een poging om, ondanks een gebroken hand, de titel in de Dutch Superbike klasse veilig te stellen. Bob had zijn hand gebroken bij een akelige valpartij (met 225 km/u er af bij het meeuwenmeerÉbrrr) tijdens de WSBK op Assen waar Bob met een wildcard uitkwam.

Het mocht niet zo zijn, met slechts ŽŽn punt verschil ging de titel naar teamgenoot Paul Mooiman. Het werd dus een zeer emotionele dag voor Bob die overigens ook door de bacoÕs als de ÔgedoodverfdeÕ nr.1 werd gezien. Zo kende het Yamaha GS racingteam een Žchte en een morele kampioen dit jaar.

Volgende maand zal Bob, wiens hand zo goed als genezen is nadat gisteren de stalen pennen waren verwijderd, weer op de motor stappen in Almeria (Spanje) waar o.a. ook Barry Veneman weer zal rijden.
De nieuwe release van MotoArt is te verkrijgen (los voor Û 15,13 ex. btw) via www.moto-art.com. Van deze bijzondere litho is ook een vergroting gemaakt met een zeer beperkte oplage.

Zondag zal Diederick als commentator nog 1 keer te horen zijn op Eurosport waar om kwart voor twaalf het seizoensoverzicht wordt uitgezonden.

Bron: Moto-art.com
Bewerking: Evert Slager (evert@racesport.nl)