Tode wint tweede race IDM Supersport in Oschersleben

76

Klassementleider Arne Tode heeft de tweede wedstrijd in de IDM Supersport klasse in Oschersleben op zijn naam geschreven. Als tweede werd Herbert Kaufmann afgevlagd voor de Australiër Damian Cudlin.

Gisteren waren de omstandigheden beduidend anders dan vandaag. Op een opdrogende baan won toen Jesco Günther voor Tode en Kaufmann. Vandaag onder droge omstandigheden ontstond een andere wedstrijd.

42 Supersport coureurs startten vanmiddag om 14:00 uur voor de tweede wedstrijd van dit weekend over zeventien ronden.

Tode maakte duidelijk dat er op een droog circuit maar één de beste is. Met drie overwinningen uit vier wedstrijden is de Triumph coureur de “man to beat” voor de rest van het raceseizoen. Kaufmann deed zijn uiterste best om zijn landgenoot van de winst af te houden maar kwam aan het eind 2,7s tekort.

Achter deze twee kemphanen ontstond een spannend gevecht tussen zes coureurs welke in het voordeel van Damian Cudlin werd beslist. Achter Cudlin eindigde Sebastien Diss op een vierde plaats voor Vladimir Ivanov, Rico Penzkofer, Jesco Günther en Pascal Eckhardt. Deze zes coureurs kwamen binnen twee seconden over de finish.

Vier Nederlanders stonden aan het vertrek. Zij kwamen niet in het stuk voor en eindigden in het achterveld, waarbij Chris Vrieling de finish niet haalde. Randy Gevers pakte een 21e plek, Nigel Walraven werd als 29e afgevlagd, terwijl Nelson Rolfes als 32e werd geklasseerd.