Toekomst Honda British Talent Cup verzekerd tot en met 2025

506
stuart-higgs
Stuart Higgs (l) en Ana Ezpeleta (r) | foto© BTC

Dorna en MotorSport Vision Racing (MSVR) hebben afgelopen weekend in Silverstone een nieuwe overeenkomst getekend aangaande de Honda British Talent Cup. Met deze nieuwe getekende overkomst is de toekomst van de Britse jonge talenten competitie voor de komende drie jaar verzekerd.

De Honda British Talent Cup werd in 2018 in het leven geroepen als onderdeel van het #RoadtoMotoGP project. Een wegrace competitie waarin jonge talentvolle wegracecoureurs op identieke motoren actief zijn en de volgende stap kunnen maken op weg naar een internationale wegrace carrière.

De Honda British Talen Cup wedstrijden worden hoofdzakelijk verreden in het bijprogramma van het Bennetts British Superbike Championship met jaarlijks een uitstapje naar een wedstrijdweekend tijdens de Britse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap zoals het afgelopen weekend het geval was op het circuit van Silverstone.

De nieuw getekende overeenkomst tussen Dorna en MSVR houdt in dat het kampioenschap ook de komende drie jaar in zijn huidige vorm zal bestaan.

Ana Ezpeleta, binnen Dorna verantwoordelijk voor het #RoadtoMotoGP project: “We zijn erg blij dat we deze nieuwe overeenkomst met MSVR kunnen aankondigen, waarmee de toekomst van de Honda British Talent Cup wordt bevestigd. Dat Scott Ogden, één van onze eerste kampioenen, nu actief is en indruk maakt in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, toont de kracht en het succes van de BTC aan – die beide alleen maar gegroeid zijn sinds onze samenwerking met MSVR begon. Als enige Britse Moto3-klasse biedt de competitie een nog betere leerschool voor jonge coureurs die in het Verenigd Koninkrijk racen en na drie succesvolle seizoenen van samenwerking tussen Dorna en MSVR kijken we er erg naar uit om te zien wat de volgende drie seizoenen ons kunnen brengen.”

Stuart Higgs, MSVR BSB Series directeur: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Dorna in deze zeer belangrijke categorie uit te breiden. We hebben absoluut dezelfde doelstellingen om de best mogelijke omstandigheden te bieden voor de rijders tijdens hun race op de weg naar de MotoGP. De BTC is een hoogtepunt tijdens onze BSB-raceweekenden, evenals het seizoenshoogtepunt tijdens de Britse Grand Prix.”

Elk jaar is er het vooruitzicht op promotie voor de coureur die geacht wordt de meeste vooruitgang, snelheid en belofte te hebben getoond gedurende het BTC-seizoen. In eerste instantie was dat een zekere startplaats in het JuniorGP (voorheen FIM Junior Moto3 World Championship), maar dat veranderde in 2021 aangezien deze stap te groot bleek te zijn. Het kampioenschap waarin de geselecteerde rijder wordt gepromoveerd hangt nu af van het niveau en het potentieel van de gekozen coureur.

De promotiemogelijkheden voor de geselecteerde BTC-rijder zijn daarom nu een plaats in de Hawkers European Talent Cup, de Red Bull MotoGP Rookies Cup of het Finetwork FIM JuniorGP World Championship. In 2021 was de geselecteerde BTC-coureur kampioen Casey O’Gorman, die promoveerde en dit seizoen actief is in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

De Honda British Talent Cup is niet uitsluitend toegankelijk voor jonge Britse wegracetalenten. Zo komen dit seizoen o.a. Maik Duin, Matts Ruisbroek en Kiyano Veijer uit in het kampioenschap.

 



Handige links British Superbikes Thruxton 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter