De toestand van Fausto Gresini, die sinds 27 december opgenomen is in het ziekenhuis vanwege een Covid-19 infectie, is maandag 04 januari nog steeds ernstig maar stabiel. Dit nieuws hebben de behandelende artsen van het Alberto Pizzardi Ziekenhuis in Bologna maandagochtend bekend gemaakt.

Fausto Gresini kreeg vlak voor de kerstdagen te maken met griepachtige symptomen. Na een enkele dagen thuis te zijn verbleven werd bekend dat er sprake was van een Covid 19-infectie. Op zondag 27 december bleken de symptomen dusdanig dat een ziekenhuisopname noodzakelijk was.

De voormalig Grand Prix coureur, huidig teambaas en in Forli wonende Italiaan werd overgebracht naar het Santa Maria della Scaletta ziekenhuis in Imola. De situatie werd in het ziekenhuis echter niet beter, sterker nog deze verslechterde waardoor de 59-jarige Italiaan 30 december vanuit Imola overgebracht werd naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna.

In het Alberto Pizzardi Ziekenhuis in Bologna werd Gresini vervolgens in een kunstmatige coma gebracht waaruit. Op nieuwjaarsdag kwam het bericht dat de situatie licht verbeterde en de artsen hadden besloten om Gresini langzaam wakker te laten worden en hem uit zijn coma lieten ontwaken.

Maandagochtend 04 januari werd bekend dat de situatie nog steeds ernstig maar stabiel is.

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren

Onderstaand het door Gresini Racing maandagochtend 04 januari verstuurde statement:

Onderstaand een statement van de Intensive Care dokter van het Alberto Pizzardo ziekenhuis in Bologna aangaande de toestand van Fausto Gresini.

Dr. Nicola Cilloni: “De toestand van Fausto Gresini is, ook al is het nog steeds ernstig, stabiel. Er worden geen medicaties meer toegediend, wel krijgt hij nog steeds pijnstillers en is hij aangesloten aan een beademingsapparaat om voldoende zuurstof in het bloed te krijgen. In de komende dagen worden radiologische onderzoeken uitgevoerd om vast te stellen hoe het virus zich ontwikkelt.

Verdere updates zullen volgen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App