Tom Sykes ook op zaterdagochtend in Lausitz het snelst

291
sykes
Tom Sykes | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Tom Sykes heeft zaterdagochtend de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Kawasaki coureur was het snelst voor Chaz Davies en Marco Melandri. Michael van der Mark noteerde in deze sessie de dertiende rondetijd.

Zaterdagochtend om 08:45 uur openden de World Superbike coureurs de tweede dag van de Prosecco DOC German Round met hun 25 minuten durende derde vrije training. Na een eerste dag met wisselende omstandigheden was het zaterdagochtend droog, echter met slechts zestien graden nog niet erg warm.Voor Randy Krummenacher begon de tweede dag niet echt goed. De Zwitser kwam al in de eerste minuten hard ten val waarbij hij medische assistentie nodig was en overgebracht werd naar het medical centre.

Niet veel later werd de sessie kort stilgelegd vanwege een op de baan liggend oranje pilon. Na een korte onderbreking van ongeveer 5 minuten werd de sessie hervat maar slechts enkele minuten later was het opnieuw raak toen Massimo Roccoli in dezelfde bocht (7) onderuit ging. Gelukkig bleef de Italiaan ongedeerd en hoefde de sessie niet opnieuw onderbroken worden.

Uiteindelijk was het opnieuw Tom Sykes die iedereen te snel af was en net als tijdens de eerste twee vrije trainingen na afloop de lijst aanvoerde. Achter de Kawasaki coureur noteerde het Ducati duo Chaz Davies en Marco Melandri de tweede en derde tijd terwijl Sykes teamgenoot Jonathan Rea deze sessie als vierde afsloot.

Alex Lowes werd met de vijfde rondetijd ‘the best of the rest’ voor Lorenzo Savadori, Eugene Laverty, Leon Camier, Xavi Forés en wildcard coureur Markus Reiterberger.

Michael van der Mark moest in deze sessie genoegen met de dertiende rondetijd. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur kreeg daarnaast in de slotfase ook nog te maken met een technisch probleem.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video