Tommy Bridewell in 2023 met PBM Ducati in British Superbikes

1097
tommy-bridewell
Tommy Bridewell | foto© PBM Ducati

Tommy Bridewell gaat in 2023 op een PBM Ducati van start in het Bennetts British Superbike Championship van 2023. Dit nieuws hebben het team van Paul Bird en de 34-jarige coureur woensdag 26 oktober wereldkundig gemaakt.

Tommy Bridewell, de nummer drie in het eindklassement van het 2022 Bennetts British Superbike Championship gaat in 2023 op een fabrieks Ducati Panigale V4R van start in het prestigieuze Britse wegracekampioenschap. Bridewell heeft hiervoor een contract getekend bij PBM Ducati, het team dat de afgelopen jaren maar liefst acht keer de titel in de wacht wist te slepen waarvan de meest recente in 2020 met de Australiër Josh Brookes.Bridewell heeft een indrukwekkend palmares als coureur in het Bennetts British Superbike Championship. Zo heeft hij inmiddels 359 starts en 61 podiumklasseringen achter zijn naam staan. Naast zijn deelname in het Britse wegrace kampioenschap nam Bridewell in het verleden ook deel aan het Italiaanse Superbike-kampioenschap, het FIM Europees Superstock-kampioenschap en het FIM Superbike World Championship.

Daarnaast is de Ducati Panigale V4 R geen vreemde machine voor Bridewell, de afgelopen vier seizoenen reed hij al op deze machine bij het Oxford Products Racing Moto Rapido Ducati team. Zijn beste eindresultaat in het kampioenschap was in 2021 toen hij tweede werd achter Tarran Mackenzie.

Tommy Bridewell: “Dit is mijn beste kans om de titel te winnen met een team dat alles weet over het winnen van Britse wegrace titels. Ik ken het team al heel lang en dit is een fantastische kans, want ik streef er al jaren naar om hen te verslaan. Er was een consensus dat we moesten samenwerken en PBM kan me begeleiden naar ons doel. Ik heb vertrouwen in mijn eigen rijden en het team kan me de technische ondersteuning geven die ik nodig heb. Deze nieuwe uitdaging brengt extra druk met zich mee, maar ik geniet ervan.”

Wie in 2023 binnen PBM Ducati de teamgenoot gaat worden is nog niet officieel bekend gemaakt.

 Handige links British Superbikes Brands Hatch:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TVRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter