Tony Arbolino grijpt Moto3 pole Gran Premi Monster Energy de Catalunya

59
tony-arbolino
Tony Arbolino | foto© motogp.com

Tony Arbolino vertrekt zondag op Circuit de Barcelona-Catalunya vanaf de pole in de Moto3 klasse. De Rivacold Snipers Team coureur was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Raul Fernandez en Gabriel Rodrigo.

Tony Arbolino heeft zaterdag de negende Moto3 pole van 2020 voor zich opgeëist. De jonge Italiaan, die na dit seizoen de overstap zal maken naar de Moto2 klasse, zette zaterdagmiddag op Circuit de Barcelona-Catalunya een indrukwekkende snelle rondetijd van 1’47.762 op de klok. Met deze snelle rondetijd – een nieuw Moto3 polerecord – was Arbolino maar liefst 0,618 sec. sneller dan Raul Fernandez die ondanks een val in de slotfase van de kwalificatie de tweede startplaats veiligstelde.

De laatste plaats op de eerste startrij werd een prooi voor Gabriel Rodrigo voor Albert Arenas en Jaume Masia.

De zesde rondetijd tijdens Q2 kwam op naam van Nicollò Antonelli voor Filip Salac, Kaito Toba, Darryn Binder en Sergio Garcia

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van de tweede dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App