Toprak Razgatlioglu (DNF): “Het weekend is nog niet voorbij”

1443
toprak-razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu (54) | foto© Randy van Maasdijk

Toprak Razgatlioglu verraste zichzelf zaterdagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya tijdens Race 1 van de Hyundai N Catalunya Round. De Yamaha coureur, die normaalgesproken niet heel goed uit de voeten kan op een natte baan, wist op een gegeven moment zelfs de leiding over te nemen maar deze verrassing was helaas van korte duur. In de vijftiende ronde zorgde een technisch probleem namelijk voor een vroegtijdig einde van de race.

Toprak Razgatlioglu kende zaterdagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya een goede start van de race. De Yamaha coureur nam meteen de leiding maar het was Jonathan Rea die na de eerste ronde als leider doorkwam. Razgatlioglu wist zich onder de moeilijke omstandigheden lang op de tweede plaats te handhaven om vervolgens nog een plek te verliezen. Maar de leider in de tussenstand van het kampioenschap wist zich tot zijn eigen verrassing te herpakken, sterker nog in de twaalfde ronde wist hij de leiding over te nemen. Lang duurde de opmars en de leidende positie van Razgatlioglu echter niet want enkele ronden later moest de Pata Yamaha with Brixx WorldSBK coureur zijn machine langs de kant parkeren met na wat achteraf bleek een elektronisch probleem.

Een flinke domper voor Razgatlioglu die door zijn DNF de leiding in de tussenstand van het kampioenschap kwijtraakte aan zijn naaste rivaal Rea.

Toprak Razgatlioglu: “Vandaag was de eerste keer dat ik heel snel was in natte omstandigheden, mijn team gaf me een fantastische motor en ik kon de laatste ronden de leiding nemen… tot een elektronisch probleem een vroegtijdig einde maakte aan mijn race. Dus ik ben verrast en blij met deze prestatie, want je weet dat ik normaal niet zo snel ben onder natte omstandigheden, en normaal gesproken doe ik alleen mijn best voor een goede positie. Maar ik zag dat ik naar voren kon rijden en nadat ik Johnny was gepasseerd zei ik tegen mezelf: “deze race is mijn race, we kunnen winnen in de regen!” Ik denk dat elke rijder een probleem had bij het insturen van de bocht en ook met het slippen van het achterwiel. Mijn gevoel was na een paar ronden veel beter, met Bassani een beetje in gevecht, maar ook nadat ik Johnny passeerde gingen we samen door. Daarna voelde ik me goed en reed ik beter omdat ik wist in welke bochten ik aan het glijden was en ik probeerde ook steeds verschillende lijnen voor het vinden van meer grip. Ik ben nog steeds verrast, want onder natte omstandigheden ben ik normaal gesproken niet snel, dus dit is een grote verbetering voor mij. Na het elektronisch probleem was ik natuurlijk eerst heel erg boos, maar dit weekend is nog niet voorbij en er zijn nog veel races te gaan dit jaar – morgen ook nog twee. Ik doe mijn best, ik probeer opnieuw voor de overwinning te gaan.”

Pleister op de wond voor Razgatlioglu was dat Rea in de slotfase van de race het moeilijk had en een aantal plaatsen prijs moest geven. De regerend wereldkampioen passeerde als vierde de finish, waarmee hij nu 376 WK punten achter zijn naam heeft staan en dat zijn er slechts zes meer dan Razgatlioglu die nu met 370 punten tweede staat.Handige links Hyundai N Catalunya Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter