Torres ook als vervanger van Rabat naar Thailand

136
jordi-torres
Jordi Torres | foto© Avintia Racing

Jordi Torres zal komend weekend tijdens de PTT Thailand Grand Prix opnieuw als vervanger optreden van de nog steeds geblesseerde Tito Rabat binnen het Reale Avintia Racing Team. Dit nieuws heeft het Spaanse MotoGP team maandag officieel bevestigd.

Tito Rabat mocht vorige week het Dexeus University Hospital in Barcelona verlaten om zijn revalidatie thuis in Valencia voort te zetten. De Spanjaard  zal, ondanks dat hij dit onlangs wel liet ontvallen en zelf zijn zinnen erop had gezet, echter niet naar Thailand afreizen om komend weekend deel te kunnen nemen aan de PTT Thailand Grand Prix. In plaats hiervan zal hij nog een paar weken geduld moeten hebben voordat hij weer op zijn Ducati GP17 mag en kan gaan stappen.Xavier Simeon zal hierdoor komend weekend op het Chang International Circuit weer op de GP17 van Rabat in actie komen terwijl Jordi Torres na zijn veelbelovende debuut in de koningsklasse op MotorLand Aragón in Thailand op zijn beurt opnieuw op de Desmosedici GP16 van Reale Avintia Racing in actie zal komen.

Jordi Torres: “Na de geweldige ervaring in Aragon, waar ik gedurende het weekend veel informatie tot me moest nemen om me aan te passen aan mijn rijstijl in de MotoGP-categorie, is het fantastisch om opnieuw een kans te krijgen en in Thailand weer op deze fiets te mogen stappen. Ik ken het circuit heel goed, want we hebben er de laatste vier jaar gereden met de World Superbike machine. Het is een circuit waar ik van houd en waar ik al goede races heb gereden. We zullen vrijdag tijdens FP1 er het beste van moeten maken om ons kleine voordeel goed te benutten. Ik moet zien de maximale hellingshoek te bereiken en leren hoe ik de fiets vervolgens vanuit de bochten zo snel als mogelijk weer kan oppakken. Er zijn veel dingen die ik de afgelopen dagen weliswaar al in mijn hoofd heb bedacht en nu is het tijd om deze kennis toe te passen in de praktijk. Laten we komend weekend eerst maar eens kijken of ik soepeler mijn ronden kan rijden en of ik daarna zondag een fatsoenlijk resultaat kan behalen.”

Of dit het laatste Grand Prix weekend voor Torres zal zijn als vervanger en of Rabat er tijdens de eerstvolgende Grand Prix na Thailand, de Japanse Grand Prix op het circuit van Motegi, weer bij zal zijn is nog niet bekend. Mocht Torres ook gevraagd worden om hier als vervanger op te treden dan krijgt de ‘Spanish Elvis’ het nog druk aangezien tussen deze twee Grand Prix weekenden het World Superbike kampioenschap aan de andere kant van de wereld actief is, namelijk in Argentinië.

Saillant detail is echter wel dat de positie van Torres bij zijn WorldSBK werkgever MV Agusta Reparto Corse momenteel zwaar onder druk staat – mindere prestaties. Afgelopen weekend in Magny Cours doken er zelfs al geluiden op dat de Spanjaard het seizoen niet af zal maken en dat het Italiaanse fabrieksteam voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen in Argentinië en Qatar al een vervanger klaar heeft staan, zijn naam………de afgelopen weekend bij Pedercini niet op komen dagen Yonny Hernandez.

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App