Tot 01 juni geen grote evenementen in Drenthe, WorldSBK in Assen in gevaar?

94
start-worldsbk-race-assen
Start WorldSBK race Assen - 2019 | foto© Rene Vos

In Drenthe worden tot 01 juni 2021 geen grote evenementen gehouden. De Veiligheidsregio Drenthe heeft dit besluit donderdag 21 januari bekend gemaakt. De twaalf Drentse burgemeesters, die samen de Veiligheidsregio Drenthe vormen, willen met dit besluit de evenement organisatoren vroegtijdig duidelijkheid geven. Welke consequenties dit besluit heeft op de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship, 23 t/m 25 april op het TT Circuit Assen, is nog niet duidelijk.

In het bericht wordt uitsluitend gesproken over evenementen zoals carnavalsoptochten, paasvuren of schaatstoertochten, maar als motorsportliefhebbers zijn we natuurlijk benieuwd welke gevolgen dit heeft voor de evenementen op het TT Circuit Assen, waaronder de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship welke in het weekend van 23 t/m 25 april op het programma staat.

De persvoorlichter van de Veiligheidsregio Drenthe, kon ons donderdagmiddag het volgende melden over het besluit en de gevolgen van dit besluit voor de grotere- en publieksevenementen op het TT Circuit Assen.

“Het besluit is met name genomen om organisatoren van evenementen die voornemens zijn om de komende maanden een evenement te organiseren vroegtijdig duidelijkheid te geven zodat men tijdig een knoop door kan hakken en men niet langer in onzekerheid hoeft te zitten. Wat betreft het TT Circuit, op het TT Circuit Assen worden tal van evenementen georganiseerd, bijna dagelijks zijn er activiteiten waar geen publiek bij aanwezig is. Dit zijn geen grote- of publieksevenementen, die vallen hier dan ook zeker niet onder en zullen gewoon volgens de geldende regels doorgang blijven vinden. Daarnaast zal er vooraf overleg nodig zijn over bepaalde topsportevenementen. De organisatoren zullen hiervoor vooraf een plan in moeten dienen die vervolgens allemaal afzonderlijk door de Veiligheidsregio en de lokale autoriteiten beoordeeld zullen worden.”

Nederlandse ronde van het World Superbike
Dorna, de organisator van het FIM Superbike World Championship, organiseerde het afgelopen jaar ook diverse evenementen zonder publiek, met een beperkt aantal medewerkers in de paddock en hanteerde daarbij een streng Covid-19 protocol. Er bestaat dus zeker nog wel een mogelijk dat de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship in het weekend van 23 t/m 25 april onder bepaalde voorwaarden verreden kan worden op het TT Circuit Assen. De kans dat Michael van der Mark, Jeffrey Buis en hun collega’s in april hun eerste wedstrijden van het seizoen 2021 op het TT Circuit Assen zullen rijden voor volle tribunes lijken met dit besluit wel heel erg klein, zo niet uitgesloten.

Reactie TT Circuit Assen
We hebben donderdagmiddag contact gezocht met het TT Circuit Assen. Een duidelijke en officiële reactie hebben we echter nog niet ontvangen, dit aangezien de persvoorlichter van het TT Circuit Assen niet aanwezig was. Zodra we een officiele reactie op bovengenoemd besluit hebben ontvangen zullen we dit uiteraard z.s.m. plaatsen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App