Trentino Gresini Racing in 2021 met Matteo Ferrari en Andrea Mantovani

mattteo-ferrari
Matteo Ferrari - Misano 2020 | foto© Gresini Racing

Trentino Gresini Racing zal in 2021 voor het derde seizoen op rij met Matteo Ferrari aan de start verschijnen in de FIM Enel MotoE World Cup. Naast Ferrari zal de tweede plaats binnen het team ingenomen gaan worden door Andrea Mantovani, de Italiaan neemt de plaats in van Alessandro Zaccone die na één seizoen actief te zijn geweest voor het team komend seizoen een andere weg in zal slaan.

In de afgelopen twee seizoenen heeft Matteo Ferrari vier van de dertien verreden races op zijn naam geschreven. Met de titel (2019) en de runner-up titel (2020) op zak achter de Spanjaard Jordi Torres is de Italiaan dan ook de meest succesvolle MotoE coureur tot nu toe.

Voldoende redenen voor Fausto Gresini om het contract met Ferrari te verlengen en voor het derde seizoen op rij op jacht te gaan naar de titel. Dit jaar had Ferrari de 21-jarige Alessandro Zaccone als teamgenoot. In zijn plaats komt Andrea Mantovani, de Italiaan die het afgelopen seizoen actief was in het Italiaans Superbike kampioenschap en komend seizoen zijn debuut zal maken in de FIM Enel MotoE World Cup.

Matteo Ferrari: “2021 zal mijn derde seizoen zijn met team Gresini. De winst in het kampioenschap in 2019 en de runner up titel in 2020 zijn zeen eer belangrijk resultaat, vooral als we er rekening mee houden dat dit een nieuwe categorie voor iedereen was. Ik ben destijds de uitdaging aangegaan in de wetenschap dat ik me snel moest aanpassen aan een nieuwe rijstijl. Dankzij de hulp van iedereen om me heen was ik in staat om de juiste rijstijl te vinden en hebben we constant vooraan in het veld mee weten te doen. De ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan, geeft me vertrouwen voor de toekomst, zelfs als ik naar een andere categorie ga en me weer aan andere motoren moet aanpassen. Het doel dat ik en het team hebben is om hetzelfde prestatieniveau te bereiken als we tot nu toe hebben laten zien. Ik wil Fausto Gresini bedanken voor de mogelijkheid om betrokken te worden bij het project en om deze MotoE-uitdaging, die me als coureur verder heeft helpen groeien, met succes aan te kunnen gaan.”

Andrea Mantovani: “Ik ben erg blij om in 2021 deel te mogen gaan nemen aan de MotoE World Cup. Het wordt een compleet nieuwe ervaring, want ik heb tot nu toe alleen met traditionele motoren gereden. Ik ben erg nieiwsgierig om de ‘elektrisch aangedreven’ kant van het racen te mogen gaan ontdekken, zowel op het gebied van vermogen als op het gebied van rijstijl. Het zal ongetwijfeld een zeer constructief jaar worden met de hoop om veel plezier te hebben en te groeien tijdens het seizoen. Mijn dank gaat uit naar Fausto Gresini en alle sponsors die mij deze kans hebben gegeven.”

Fausto Gresini: “Deze categorie blijft verrassen in termen van competitie en het spectaculaire karakter. We zijn blij dat we met het aantrekken van de coureurs klaar staan voor het nieuwe seizoen, met als doel om opnieuw een hoofdrol te kunnen spelen. In 2020 hebben we de tweede titel net gemist, maar we hebben er tot de laatste race voor gestreden: het idee is om weer voor de titel te vechten en met Matteo weet ik zeker dat het mogelijk is. Ik wil Andrea, een jonge Italiaanse coureur die het goed wil doen, graag welkom heten en we zullen ons best doen om hem in een goede positie te brengen.”

De eerste MotoE testen ter voorbereiding op het 2021 seizoen staan gepland in de maand maart. De eerste van 02 t/m 04 maart en de tweede van 29 t/m 31 maart, beide keren zal het circuit van Jerez plaats van handeling zijn.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App