Tribul Mastercard Gran Premio San Marino e Riviera di Rimini Pre-event persconferentie

6
misano
Pré-event persconferentie Misano World Circuit | foto© motogp.com

Op donderdagmiddag werd in Misano traditiegetrouw de pre-event persconferentie gehouden. Ditmaal waren het Andrea Dovizioso, Marc Márquez, Maverick Viñales, Cal Crutchlow, Andrea Iannone, Tito Rabat en Franco Morbidelli die het woord mochten voeren over de komende races op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in San Marino.

De leider in het kampioenschap en winnaar van de afgelopen twee races die dit weekend in zijn thuisland zal racen, Andrea Dovizioso (Ducati Team), keek vooruit naar wat volgens hem een moeilijk maar interessant weekend zal worden.

“Het voelt eigenlijk nog een beetje onwerkelijk om bovenaan het kampioenschap te staan op dit moment. Toen ik in de auto onderweg was naar het circuit voelde dit nieuwe gevoel best wel goed. Ik ben heel blij met onze huidige positie. Het is jammer dat Valentino er dit weekend niet bij is, maar voor ons betekent het één tegenstander minder voor het kampioenschap. Het doel is dit weekend om op het podium te staan, maar gezien mijn eigen geschiedenis hier en de geschiedenis van Ducati op dit circuit weten we dat het lastig gaat worden. We moeten op dezelfde manier werken zoals de voorgaande races en dan zien we wel waar we terechtkomen.”

De man die in Silverstone nog uitviel dankzij een opgeblazen Honda motorblok, Marc Márquez (Repsol Honda Team), keek ondanks die tegenslag positief naar het komende weekend.

“Silverstone was teleurstellend, vooral omdat ik het hele weekend sterk was. Nu zijn we in Misano en wil ik hetzelfde niveau en dezelfde mentaliteit behouden. Twee weken geleden hebben we hier nog getest en toen voelde ik me goed. Vanaf morgen zullen we dus moeten kijken hoe het gripniveau is en wat de weersomstandigheden zijn. Dit circuit heeft voor mij goede herinneringen dus zullen we proberen om er zondag een goede herinnering bij te krijgen. De vooruitzichten van het weer zijn tricky maar we weten dat we in alle omstandigheden sterk zijn.”

De nummer drie in het kampioenschap, Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), testte hier ook twee weken geleden en liet weten dat de positieve resultaten van die test te zien waren tijdens de Grand Prix op Silverstone.

“Silverstone was een goede race, vooral in de laatste ronden voelde ik me sterk. Ik pushte 100% en de motor ging daar goed mee om. We hebben het positieve gevoel, dat we in het begin van het seizoen ook hadden, weer teruggevonden en dat geeft veel motivatie. De test hier was goed en we hebben veel weten te verbeteren aan de elektronica. Het is zeker jammer dat Valentino hier niet is want het is echt zijn thuisbaan en het zou ook interessant geweest zijn om set-up en data te vergelijken, maar nu moeten we het zelf doen en proberen vanaf vrijdag sterk te zijn.”

Voor Cal Crutchlow (LCR Honda) begon het raceweekend anders dan gepland. Nadat de Brit maandag noodgedwongen een kleine operatie moest ondergaan als gevolg van een ongeval in de keuken waarbij Crutchlow zichzelf sneed met een mes en daarbij een pees volledig doorsneed. Ondanks dat zal Honda coureur dit weekend deelnemen aan de Grote Prijs van San Marino.”

“Ik had eigenlijk gewild dat ik een stoer verhaal had kunnen vertellen zoals het vechten met een beer of iets dergelijks, maar nee, ik ben gewoon een slechte kok. Parmezaanse kaas is gevaarlijk. Ik was in de keuken kaas aan het snijden toen het mes doorschoot rechtstreeks mijn vinger in. Ik dacht eerst dat het wel mee zou vallen en ben ’s avonds gewoon naar bed gegaan. De volgende dag bloedde het nog steeds en voelde ik me een beetje duizelig en heb ik toch maar een dokter geraadpleegd. Zij hebben de pees opnieuw bevestigd en een spalk gemaakt zodat de vinger niet kan buigen. Ik heb dinsdag voor een sponsorevenement weer kunnen rijden; dat ging wel goed maar het gaat dit weekend lastig worden. Het is jammer aangezien het weekend op Silverstone goed was en ik hoopte op een goed resultaat hier na een positieve test.”

Een andere thuisrijder, Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar), vertelde over het verloop van een voor de Italiaan moeizaam seizoen.

“Het een ontzettend moeilijk seizoen voor ons. Ik hoop dat we in de laatste zes races de situatie nog enigszins kunnen verbeteren. Het is lastig om over te praten, want iedereen doet zijn best. Zowel in de pits als op de baan, ikzelf in de sportschool iedere dag. Ik denk dat de prioriteit is dat we niet opgeven en per weekend onszelf verbeteren. Misano is voor mij een speciale race, één van de twee races in Italië. Ik hoop dat dit weekend de beste van het jaar wordt als we op zondag terugkijken.”

Met een nieuw contract op zak was ook Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 MarcVDS) aanwezig bij de persconferentie. De Spanjaard zal volgend jaar op een Ducati GP17 uitkomen voor het Reale Avintia Racing team.

“We zijn met een goed seizoen bezig waarin ik in iedere race punten heb kunnen pakken. De laatste races was het moeilijk maar in Silverstone hebben we weer een goed resultaat neer kunnen zetten. Allereerst wil ik het Estrella Galicia 0,0 MarcVDS bedanken voor de afgelopen twee jaar en Marc van der Straten voor alle jaren en het winnen van de Moto2 titel met zijn team. Naar mijn mening is het tijd voor een verandering en ben ik heel blij dat ik volgend jaar uitkom voor het Reale Avintia team.”

Nog een coureur die dit weekend op zijn thuisbaan actief zal zijn is Franco Morbidelli. De Italiaan gaat met 29 punten aan de leiding in het Moto2 kampioenschap en vertelde over zijn verwachtingen van het komende weekend.

“Ik wil dit weekend echt op het podium komen. Op één of andere manier ben ik in mijn thuisraces nooit zo sterk en wil ik nu echt voor alle fans een goed resultaat neerzetten. Ik geef altijd 100% maar dit weekend wil ik er nog een schepje bovenop doen. Het feit dat ik weet dat mijn toekomst vast staat geeft mij zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat ik me kan focussen op hetgeen wat belangrijk is; rijden.”

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag