Troy Bayliss ernstig gewond bij fietsongeluk

7762
troy-bayliss
Troy Bayliss | foto© Russell Colvin

Troy Bayliss heeft bij een fietsongeluk ernstige verwondingen opgelopen. De Ducati legende en drievoudig World Superbike kampioen liep bij het ongeluk op zijn racefiets o.a. een gebroken nekwervel en rugletsel op. De Australiër zal hierdoor een aantal maanden uit de roulatie zijn.

De inmiddels 52-jarige Troy Bayliss is momenteel, naast mede-eigenaar van het in het Australische Superbike kampioenschap uitkomende DesmoSport Ducati team, een fervent wielrenner. Afgelopen vrijdag (14-05-2021) ging het tijdens een training echter flink mis. Ondanks dat de voormalig WorldSBK en MotoGP coureur zich niets meer van het ongeval kan herinneren is het verhaal dat Bayliss in aanraking is gekomen met een andere fietser die plots van tussen twee naast de weg geparkeerde auto’s de weg op kwam fietsen en wilde oversteken.

Bayliss kwam bij de klap hard op zijn hoofd terecht en verloor het bewustzijn. Na op de plaats van het ongeval behandeld te zijn, werd Bayliss met spoed overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat er sprake was van een gebroken C4 wervel en daarbij behorende schade aan de ruggengraat. Hoewel de verwondingen ernstig zijn, is Bayliss’ toestand momenteel stabiel. Inmiddels heeft Bayliss het ziekenhuis mogen verlaten en is hij thuis aan de Gold Coast begonnen aan zijn herstel en revalidatie.

Troy Bayliss: “Ik ben oké en ik ben weer thuis, maar het ongeluk betekent dat ik geen motor meer zal rijden tot ik mijn armen en handen weer volledig kan bewegen. Ik wil iedereen laten weten wat er gebeurd is, dat ik in orde ben en dat ik zo snel mogelijk weer in het pak zit. Het is een intens weekend geweest voor mij en mijn familie, maar gelukkig ben ik oké en zal ik volledig herstellen. Mijn dokters waren heel positief, maar er is geen duidelijke indicatie over hoe lang het allemaal zal gaan duren voor ik weer genoeg controle heb om op de motor te stappen – misschien een paar maanden, misschien langer; het hangt er gewoon vanaf hoe het herstel verloopt als de botten genezen zijn.”

Hoewel Bayliss zelf positief gestemd is en al weer denkt aan motorrijden hebben de artsen de 52-jarige Ducati legende op het hart gedrukt dat het herstel zeker een aantal maanden in beslag zal nemen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter