Het TT Circuit Assen heeft in verband met de problematiek rondom het coronavirus alle evenementen tot 6 april aanstaande van de kalender gehaald. Met deze beslissing komt sowieso de eerste ronde van de OW Cup te vervallen. Of ook de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship (17 t/m 19 april) in gevaar komt is op dit moment nog onduidelijk.

Volgens de richtlijnen van de overheid heeft het TT Circuit Assen alle evenementen tot 6 april uitgesteld om het risico van verspreiding van het coronavirus te beperken voor haar huurders, vrijwilligers en ander personeel dat gebruik maakt van het circuit.

Met deze beslissing is het definitief dat de OW Cup -wedstrijden op zaterdag 04 april aanstaande definitief geen doorgang zullen vinden. Of de later in de maand te verrijden Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship (17 t/m 19 april) in gevaar komt is op dit moment nog onduidelijk.

Onderstaand de officiële verklaring van het TT Circuit Assen welke maandagmiddag 16 maart vrij werd gegeven.

“Helaas houdt het Coronavirus Nederland meer en meer in haar greep. De gevolgen hiervan zijn op alle niveaus merkbaar en grijpen diep in het maatschappelijke leven in. Ook waar het de sport betreft. Als TT Circuit Assen volgen we de richtlijnen van de regering en het RIVM en dat heeft dan ook consequenties voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Op deze wijze proberen wij een bijdrage te leveren aan de verdere beperking van het aantal besmettingen en tegelijkertijd de risico’s voor onze huurders en vrijwilligers te beperken. Daarom zullen er tot en met 6 april geen evenementen worden gehouden op het TT Circuit Assen.

Met de huurders van het circuit wordt in goed overleg alternatieve data voor hun evenementen gezocht elders in het seizoen. We hopen de ontstane situatie, als gevolg van het Coronavirus en binnen de genomen nationale beleidsregels, voor huurders en hun gebruikers op deze wijze zo adequaat mogelijk te beantwoorden.

Het TT Circuit Assen houdt op haar website ttcircuit.com, een ieder op de hoogte van de actualiteit en de eventuele beschikbaarheid van de accommodatie.

Onze bereikbaarheid blijft ongewijzigd, maar medewerkers werken vanaf maandag zoveel mogelijk vanuit huis.”


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App