Op het TT Circuit in Assen komt een grootschalige corona testlocatie. De GGD meldt dat er op deze locatie in de toekomst tot 2200 mensen per dag kunnen worden getest.

Er worden nog dit jaar zes corona teststraten geopend op het TT Circuit Assen. In een later stadium wordt dit uitgebreid met nog eens een tiental teststraten waarmee er binnenkort maar liefst 2200 mensen per dag getest kunnen worden. In de teststraten worden zowel de PCR-test als de snelle-antigeen testen afgenomen. In de toekomst kan de locatie ook worden gebruikt voor vaccinatie. Op de parkeerplaats van het beursgebouw Expo Assen wordt een paviljoen gebouwd waar mensen getest worden.

Het TT Circuit Assen is goed bereikbaar door de directe ligging aan de snelweg A28 en directeur Peter Oosterbaan vind het belangrijk dat het circuit een positieve bijdrage kan leveren aan de huidige situatie en hij is dan ook blij met de komst van de grootschalige corona testlocatie.

Peter Oosterbaan, directeur TT Circuit Assen: “Ik hoop dat we gezamenlijk de finish van deze moeilijke periode snel in zicht krijgen. De locatie en de ligging met haar uitstekende infrastructuur, is bij veel Drenten door de TT bekend. Wat dat betreft hoop ik dat we zo snel als mogelijk onze vrijheid terug hebben en we eenieder bij de 2021 editie van de TT kunnen ontvangen.”

Bart Raaijmakers, woordvoerder bij GGD Drenthe: “We hebben voor het TT Circuit Assen gekozen omdat het een goed bereikbare locatie is en zo een groot gebied kan bedienen. De opbouw begint volgende week al en ik ga ervan uit dat de locatie in de week van 21 december opengaat. Alles daarvoor is mooi meegenomen.”

Testen op locatie zelf geanalyseerd
Als een van de eerste testlocaties in Nederland worden de afgenomen monsters van de antigeen testen op de locatie zelf geanalyseerd. Hierdoor moeten de uitslagen nog sneller beschikbaar zijn. De monsters van de antigeen testen worden na de afname meteen naar een analyseruimte op de testlocatie gebracht. Omdat het niet verplaatst hoeft te worden naar een andere locatie is de uitslag is binnen vijftien à dertig minuten beschikbaar.

De uitslag kan men vervolgens online checken (DigiD) of worden via de telefoon toegestuurd.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App