TT-classic Demorace Hooghalen 2016 groot succes

622
TT-classic Demorace 2016
TT-classic Demorace 2016 | foto© Anouk Hoogeveen

Zaterdag 24 september stond Hooghalen weer helemaal in het teken van de motorrace, tijdens de TT-classic Demorace 2016. Het TT-gevoel was op deze prachtige nazomerdag in september helemaal terug bij het massaal toegestroomde publiek en de vele rijders van de HMV. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvol evenement, welke in de toekomst zeker een vervolg krijgt.

Record aantal rijders
Vrijdagmiddag kwamen de vele rijders van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) al aan in het TT-motordorp. Op zaterdagmorgen bleek dat 167 rijders hadden ingeschreven op dit historische stratencircuit door Hooghalen. Hiermee was dit laatste raceweekend van de HMV ook gelijk de demorace met het grootst aantal inschrijvingen voor dit seizoen.Opening door oud-rijders
Na de vrije training, openden twee oud-rijders het prachtige evenement. Cas Swart (88) op de Benelli van Albert Braam. Cas maakte in 1954 zijn debuut op het stratencircuit Assen-Hooghalen als 27-jarige coureur. De andere rijder was de voorzitter van de HMV Koen Muijlwijk (75). Zijn vader Jan Muijlwijk was in 1954 ook deelnemer van de laatste historische TT van Hooghalen.

Parade met New Imperial van Geert Timmer
Mr TT, Jaap Timmer was als vanouds te vinden in de omroepwagen. Samen met Wim Knops deed hij verslag van de races en wist de bezoekers te boeien met zijn historische kennis over de TT. Hij werd tijdens de parade verrast met de motor waarop zijn vader de historische TT van 1926 won. Toepasselijk opgesteld op een Opel Blitz van 1948.

Uitgebreid defilé als dank voor prachtig evenement
De vele bezoekers hadden goed zicht op het motorspektakel, waarbij de geur, het geluid en de sfeer van vroeger weer helemaal terug was. Tussen 4000 en 6000 bezoekers kwamen onder ideale weersomstandigheden naar Hooghalen. Ze werden door de HMV uitgebreid bedankt in de vorm van een defilé van alle rijders.