Gauloises actief in snelheidssporten Gauloises sponsort naast de Dutch TT ook twee 500cc teams, het Gauloises Yamaha team met Shinya Nakano en 250cc wereldkampioen Olivier Jacque. Daarnaast zijn de ÒGalli‘rsÓ, zoals de letterlijke vertaling van Gauloises luidt, samen met de Dutch TT en de Grand Prix van Tsjechi‘ twee naamtitels van Grand Prix in huis gehaald, en hebben ze al een jarenlange betrokkenheid bij rallyÕs als Parijs-Dakar, zijn ze sponsor bij diverse Formule 1 races.

BMW BoxerCup toegevoegd en succesvolle EK-races op herhaling tijdens Dutch TT
Het TT Circuit Assen zorgt als enige Grand Prix organisatie jaar-in jaar-uit voor een bomvol wedstrijdprogramma, en een hele dag vertier. Na de succesvolle aanvulling van drie EK-races aan het TT-programma in 2000 en 2001, heeft de TT-organisatie de aantrekkelijke en zinderend spannende EK-races wederom opgenomen in het wedstrijdprogramma van de Dutch TT. Het publiek blijft unaniem in haar positieve reacties. Reden genoeg om de EK-succesformule een vervolg te geven. Zo krijgen de jonge en talentvolle coureurs uit het (EK) Euro Open de kans om te schitteren voor ruim 100.000 toeschouwers, wat in alle andere EK-races bij elkaar nog niet gehaald zal worden. Daarnaast kan het aanstormend talent zich ook nog eens Ôin de kijkerÕ kunnen rijden bij de Grand Prix-teams. Naast de 3 EK-races is ook de Internationale BMW BoxerCup aan het programma toegevoegd. Het publiek krijgt zo op de laatste zaterdag in juni een extra dimensie en een bomvol attractief vijf*****sterren race-programma voorgeschoteld, van Õs morgens negen tot Õs avonds zes uur.

Tijdschema Gauloises Dutch TT aangepast ivm WK-voetbal
De trainingen voor het bijprogramma van de 72e Gauloises Dutch TT, de races voor het Euro Open 125cc, 250cc en EK Supersport 600 starten reeds op woensdag 26 juni om 12.00 uur. De Grand Prix klassen (125cc, 500cc en 250cc) beginnen op donderdag 28 juni om 09.00 uur met in de namiddag de eerste EK-race, die in de 125cc klasse, om 17.30 uur. Op vrijdag start het trainingsprogramma eveneens om 09.00 uur en loopt door t/m 16.15 uur, met om 17.30 uur de 2e EK-race, die voor het EK Supersport.
Het voor de GPÕs vaste tijdschema voor de wedstrijddag (zaterdag 29 juni) is aangepast in verband met het samenvallen van de WK-voetbal semi-finale om de 3e en 4e plaats in Japan. Zo wordt net als bij alle GPÕs gestart met de warm-up trainingen van 09.00 tot 10.20 uur. Met Daarna eerst de race om de internationale BMW BoxerCup. De starttijden van de Grand Prix-races zijn ivm het WK voetbal allemaal anderhalf uur naar achteren doorgeschoven. Het tijdschema van zaterdag 29 juni luidt als volgt:

Zaterdag 29 juni Gauloises Dutch TT – 72e Dutch TT Warm Up Races Ronden KMÕs
BMW BoxerCup 11.40 uur 12 ronden – 72,324 km
GP 125cc 09.00-09.20 12.45 uur 17 ronden – 102,459 km
GP 250cc 09.30-09.50 14.00 uur 18 ronden – 108,486 km
MotoGP 10.00-10.20 15.30 uur 19 ronden – 114,513 km
EK 250cc 11.00-11.15 17.00 uur 14 ronden – 84,378 km
(Zie bijgesloten tijdschema met daarop ook tijdschema van de trainingsdagen)

BEZOEK HET TT-MONUMENT
En als je dan toch naar Assen komt is een bezoek aan het TT-Monument zeker de moeite waard. De Asser gemeenschap en enkele enthousiaste initiatiefnemers zorgden voor een blijvende herinnering in de vorm van een 3 meter hoge en 5 meter grote wheeli‘nde uit aluminium opgetrokken racemotor. Het TT-Monument staat tegenover Hotel de Jonge op de Brink.

– TT Tips, pagina 2 –
Minder files door gebruik TWEE RIJBANEN
Extra service voor het publiek staat bij de organisatie van de Gauloises Dutch TT hoog in het vaandel. Nadat de afgelopen jaren tijdens de Dutch TT en het WK Superbike de proef met een extra afslag op De Haar naar de parkeerplaatsen achter de Hoofdtribune al als uiterst geslaagd kon worden bestempeld, met ondanks de slechte weersomstandigheden beduidend minder files, is in overleg met de gemeente Assen en politie besloten om dit jaar TWEE RIJBANEN voor de aan- en afvoer te gebruiken. Met deze extra rijbaan kan het verkeer nabij de Ôbottle-neckÕÕ van de Haarbrug veel vlotter naar de parkeerterreinen worden geleidt. Ook wordt tijdens de aan- en afvoer van de TT-bezoekers gebruik gemaakt van de zogeheten ÒspitsteamsÓ van het KLPD/verkeerspolitie.

Uitbreiding paddock en vernieuwing TT Circuit Assen gereed
Naast verbeteringen voor het publiek, blijft het TT Circuit Assen -op jacht naar ÔPole PositionÕ in de ranking van beste Grand Prix-circuit ter wereld- een vooruitstrevende rol vervullen. Zo is eind april bouwfase 3 gereed gekomen, waarbij de Veenslang (vanaf de Strubben tot en met de Ruskenhoek) zoÕn 50 meter oostwaarts is verlegd, teneinde een uitbreiding van het rennerskwartier te kunnen cre‘ren. Ook is er een nieuwe 60 meter lange en 8 meter brede tweebaans tunnel onder de verlegde Veenslang, die voor een betere ontsluiting van het paddock zorgt. Tevens is, om de uitloopzone bij de Mandeveen en Duikersloot te vergroten, het circuit op het meest zuidelijke punt een aantal meters worden ingekort. Deze Gauloises Dutch TT zullen er dan ook nieuwe ronderecords worden geboekt op het circuit dat van 6.049 naar 6.027 meter is ingekort. Het ÔkleineÕ TT Circuit Assen, dat voor de nationale evenementen wordt gebruikt, is van 3.913 naar 3.881 meter teruggebracht. (zie tekeningen op leaflet met circuitkaarten en CD-rom)

Omroepers luidt en duidelijk via TT Radio 97,1 FM
Ook dit jaar kunnen bezoekers van de Gauloises Dutch TT de races beter dan ooit kunnen volgen via TT Radio op 97,1 FM. Rond het circuit is via iedere transistor radio op FM frequentie 97,1 TT Radio te volgen. Met TT Radio is de racefan overal en altijd voorzien van spectaculair en deskundig commentaar. Dus neem je transistor radio mee of koop een handzame, met hoofdtelefoon uitgeruste TT-radio bij een van de vele verkoopstands op het circuit!

Landmacht levert geneeskundige steun
Het TT Circuit Assen grenst aan het militair oefenterrein De Haar. Als goede buur ondersteunt de Koninklijke Landmacht het TT Circuit Assen tijdens de hectische dagen van de Dutch TT. Het 11e geneeskundige peloton van de Luchtmobiele Brigade, staat gedurende drie dagen paraat op het circuit om kleine ongevallen te verhelpen. In het promotiedorp achter de hoofdtribune heeft de landmacht de mogelijkheid gekregen zich te presenteren. Nadere informatie over de Koninklijke Landmacht vindt u op www.landmacht.nl

Toegangskaarten en prijzen
Toegangskaarten, zowel staanplaatsen als ook voor diverse tribunes (alleen de Hoofd-, Finish en Winterdijk, die reeds zijn uitverkocht), zijn nog volop verkrijgbaar bij de diverse voorverkoopadressen en aan de kassaÕs. Verder onder andere bij alle 21 Motoport Motorzaken, het VVV, Sigarenmagazijn Hofmann en Tabak Lectuur Willem in Assen, het GWK op het Centraal station, sigarenhandel Homan in Groningen. Via de TT-infolijn 0900-Dutch TT ofwel (0900-388 2 488, 25 ct p/m/) en op www.tt-assen.com zijn alle voorverkoopadressen te vinden. De toegangsprijzen zijn: Op woensdag 26 juni Û 5,- voor volwassenen en kinderen. Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni: Volwassenen Û 15,- en kinderen t/m 12 jaar Û 5,-. Toeslag voor Hoofdtribune (incl. zicht op Big Screen Vidiwall) Û 5,-. Op zaterdag 29 juni zijn taludplaatsen verkrijgbaar voor Û 30,- (kinderen t/m 12 jaar betalen slechts Û 15,-). De Strubben tribune (met zicht op vidiwall) kost Û 55,- of Û 50,- en de overige tribunes (ook allen met zicht op een vidiwall) Û 45,-. Ook zijn er net als vorig jaar passe-partouts verkrijgbaar. Een passe-partout voor woensdag t/m vrijdag kost Û 30,- en een vierdaags passe-partout, inclusief een staanplaats op zaterdag kost Û 60,-.
– TT Tips, pagina 3 –
TT Nacht
Assen zelf verandert tijdens de TT-dagen in een bruisende stad! De traditionele TT-kermis en de TT-nacht staan borg voor vertier en vermaak. Gedurende drie dagen kunnen motorsportliefhebbers uit binnen- en buitenland, zowel op het circuit als in Assen, genieten van de Gauloises Dutch TT. De TT-kermis wordt tijdens de gehele TT-week op de Veemarkt in het centrum gehouden. De stichting TT-Nacht organiseert een groot scala aan evenementen: van katapulting, steile wand motoren, race-simulatoren, karting, trial, bungee jump en optredens van een 25 tal gerenommeerde bands. (Voor meer info: dhr. J. Puper, tel. (0592) 36 13 12 of 06-51 31 65 70)

Circuit vrijdagnacht dicht en op de race-dag open om 05.00 uur
In de afgelopen jaren is gebleke
n dat er tijdens de TT-nacht steeds minder mensen op het TT Circuit zelf verblijven. Door de verminderde belangstelling en vanwege de veiligheidseisen is in overleg met de politie besloten dat het TT Circuit Assen van vrijdagavond 20.00 uur tot en met zaterdagmorgen 05.00 uur gesloten is voor het publiek. Bezoekers die in bezit zijn van een geldig entreebewijs voor het talud kunnen, net als voorheen, op de race-dag hun plaats niet eerder opzoeken dan 05.00 uur Ôs morgens.

Bier-ladingen en bouwmaterialen taboe
Om veiligheidsredenen voerde de TT-organisatie een aantal jaren geleden de nieuwe gedragsegel in, waarmee het meebrengen van kratten bier en bouwmaterialen probleemloos en met succes een halt werd toegeroepen. Om de veiligheid van toeschouwers, officials en bovenal de GP-coureurs te kunnen waarborgen blijft deze maatregel van kracht. Het meebrengen van ÔbouwmaterialenÕ om zelf gemaakte tribunes of andere gevaarlijke stellingen te bouwen is ook nog steeds taboe.

Race snel naar www.tt-assen.nl
De interactieve website van het TT Circuit Assen voorziet in informatie in 3 talen, Nederlands, Engels en Duits. Via de domeinnaam www.tt-assen.nl of www.tt-assen.com wordt u een uitgebreid overzicht geboden met onder andere de evenementen, de tijdschemaÕs, de routes naar Assen, de wedstrijd en GP-resultaten, een overzicht van hotels en campings in de regio en de voorverkoopadressen. De sluitingsdatum voor bestellingen van TT-kaarten via internet was 1 juni jongstleden. Voor voorverkoop worden de fans nu doorverwezen naar de voorverkoopadressen.

Verkeerstips
De Politie van Drenthe meldt dat de verkeersafhandeling grotendeels hetzelfde zal zijn als die van afgelopen jaren. Ook dit jaar zal met nog meer nadruk het motorverkeer naar de afslag Assen/Smilde geleid worden. Voor motorverkeer over de Rijksweg A28 vanuit de richting Hoogeveen betekent het dat bij de afslag Assen de motoren eraf gaan en vervolgens in de richting Hoogeveen er weer op worden geleid. Bij de zogenaamde Postma afrit wordt het motorverkeer naar de parkeerplaatsen bij het circuit verwezen. Motorverkeer vanaf de Rijksweg N33 komende vanuit de richting Gieten, gaan eerst door naar Rijksweg A28 en volgen dan dezelfde route naar de eerder genoemde afrit. Deze regeling geldt alleen voor de zaterdag. Verkeer dat naar de campings in Witten wil, wordt via de Hoofdvaartsweg over Bovensmilde naar Witten geleid. De campingroute wordt verder uitvoerig met borden aangegeven. Op de racedag zal, gedurende de aan- en afvoertijden, via Radio Drenthe (90.8 FM) verkeersinformatie worden gegeven.

In het kader van het verkeerscirculatieplan op de terreinen van het TT Circuit Assen wordt het publiek er op gewezen dat, indien zij hun vervoermiddel achter de Hoofd-, Finish- of Winterdijktribune willen parkeren, men op de TT dag vˆ_ˆ_r 08.00 uur aanwezig dient te zijn. Arriveert men later, dan kan op voornoemde plaatsen niet meer worden geparkeerd. Bezoekers voor de Stekkenwal tribune, komende uit het zuiden, doen er goed aan via Bijlen naar Hooghalen te rijden en vanaf daar naar het circuit. Op die manier kan in de buurt van de Stekkenwal tribune worden geparkeerd. (zie Routes naar TT Circuit Assen, onder aan dit persbericht)
– TT Tips, pagina 4 –

UnivŽ Safe & Free Parking
Extra veiligheid en service voor alle bezoekers per motor van de jaarlijkse TT in Assen wordt verzorgd door UnivŽ Free + Safe Parking in samenwerking met de politie en het TT Circuit Assen. Op drie locaties in het centrum van Assen en rondom het TT Circuit Assen kunnen motorfietsen Žn gewone fietsen op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni GRATIS in een bewaakte stalling worden ondergebracht. Van de 125.000 bezoekers die worden verwacht, zal naar schatting de helft per motor naar Assen komen. De parkeerlocaties in de binnenstad bieden plaats aan 10.000 motoren, terwijl de capaciteit op de parkeerplaatsen bij het circuit 25.000 is. Borden met het speciale logo met de Groene Helm en de vermelding Safe + Free Parking, verwijzen naar de parkeerplaatsen. De in fel groene hesjes geklede ÔwatchersÕ waken tezamen met politieambtenaren met honden over de twee- en driewielers.

Per openbaar vervoer naar de TT
Om files en parkeerproblemen te vermijden en te voorkomen is het openbaar vervoer een perfect alternatief. Het TT Circuit Assen is namelijk goed bereikbaar met trein en bus. De NS treinen brengen de racefans vanuit het hele land veilig en snel naar station Assen. Vaak rechtstreeks of met slechts ŽŽn overstap. Busmaatschappij Arriva en de Asser Taxi Centrale bieden aansluitend een perfect geregeld vervoer vanaf het station en de Asser binnenstad naar het TT Circuit. Voor Û 4,- heb je een retourtje met bus of taxi van de binnenstad of het station naar het TT Circuit Assen en omgekeerd.
Een dag eerder naar Assen? Met een weekendretour kan men vanaf 19.00 uur al op vrijdagavond vertrekken. Met een Voordeel-urenkaart/Railactief-kaart, NS/OV Jaar(traject)kaart of Studentenkaart kan men maximaal 3 personen extra tegen 40% korting meenemen. Meer hierover; bel dan OV Reisinformatie 0900-9292 (Û 50 ct/m) of raadpleeg www.ns.nl. (zie NS persbericht)

Routes naar het TT Circuit Assen tijdens de Gauloises Dutch TT
Verkeer met bestemming Stekkenwal (tribune), zuidelijk deel circuit
Verkeer komende vanuit Friesland (Twee Provinci‘nweg N381) rijdt tot afslag Hykersmilde / Smilde. Hierna vervolgt u uw weg langs de Drentse Hoofdvaart (N371) richting Smilde. In Smilde volgt u de borden TT Circuit (Eekhoutswijk).
Verkeer komende vanuit het zuiden (A28) rijdt tot aan Beilen en neemt de afslag Westerbork (no. 31). Na circa 500 meter rechts af (afslag Beilen). Onder aan afrit rechts af en weg vervolgen via de secundaire weg richting Hooghalen. In Hooghalen de bebording met verwijzing TT Circuit volgen.

Verkeer richting overige tribunes
Verkeer komende vanuit Friesland (N381) doorrijden tot de afslag Assen (A28) bij Beilen. Hierna de A28 volgen richting Assen. Vervolgens de route volgen voor (zie hier onder) Verkeer komende vanuit het zuiden.
Verkeer komende vanuit het zuiden volgt de A28 tot Assen. AutoÕs en bussen nemen de afslag Assen Zuid (no. 32) en worden vervolgens naar de parkeerterreinen geleid. Motoren rijden door tot de afslag Assen/Smilde (no. 33). U wordt vervolgens weer de A28 opgeleid richting het zuiden. Na ca. 500 meter wordt u bij de toerit naar de N33 van de weg geleid naar de speciale motorparken nabij het circuit.
Verkeer komende vanuit het oosten (Veendam, Gieten) rijdt via de N33 tot de afslag Assen zuid (no. 32). Motoren rijden door tot de afslag Assen/Smilde (no. 33). U wordt vervolgens weer de A28 opgeleid richting het zuiden. Na ca. 500 meter wordt u bij de toerit naar de N33 van de weg geleid naar de speciale motorparken nabij het circuit.