Lukas Tulovic en Corentin Perolari zullen in 2021 in de kleuren van Tech3 E-Racing aan de start verschijnen in de FIM Enel MotoE World Cup. Dit nieuws heeft het Franse team dinsdag 15 december wereldkundig gemaakt.

Lukas Tulovic is geen onbekende voor Tech3 E-Racing want ook het afgelopen seizoen verscheen de jonge Duitser in de kleuren van het team aan de start in de FIM Enel MotoE World Cup. De 20-jarige Tulovic begon sterk aan het seizoen en bleek met twee starts vanaf de eerste rij en een vierde en zesde plaats in de race een snelle leerling in de klasse. Helaas stokte zijn opmars vanwege een stevige crash in de vierde race van het seizoen. Ondanks deze tegenslag wist Tulovic nog als elfde te eindigen in het kampioenschap. Voldoende redenen voor teambaas Hervé Poncharal om ook in 2021 gebruik te maken van de diensten van de Duitser.

Voor Corentin Perolari is het een ander verhaal, hij maakt in 2021 zijn debuut als coureur in de FIM Enel MotoE World Cup. De 22-jarige Fransman brak in 2016 door binnen de internationale racewereld door de Spaanse titel te veroveren in de Open600-klasse. In 2017 debuteerde Perolari als coureur in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol om vervolgens in 2019 en 2020 als vaste deelnemer aan de start te verschijnen in het FIM Supersport World Championship. Na twee seizoenen in deze klasse actief te zijn geweest begint Perolari in 2021 dus opnieuw aan een nieuw avontuur bij het Tech3 E-Racing Team.

Lukas Tulovic: “Ik ben super blij en opgewonden dat ik in 2021 weer de kans krijg om met Tech3 E-Racing van start te gaan in de FIM Enel MotoE World Cup. Ik ben erg dankbaar voor de kans en dank aan Hervé Poncharal om dit mogelijk te maken. We hadden een aantal vrij indrukwekkende E-Pole records in 2020 en ook een aantal goede races, vooral het eerste evenement in Jerez. De snelheid was er het hele seizoen door, maar helaas had ik tijdens de tweede race in Misano een zware crash, een crash die de rest van mijn seizoen een beetje verpestte. De laatste drie races waren slechts een vorm van de schade te beperken en ik probeerde zoveel mogelijk punten te scoren om een goede positie in het kampioenschap voor mij en het team te behouden. Dit willen we beter doen in 2021, natuurlijk als eerste podiumplaatsen halen, verder vooraan staan en meedoen voor de titel. We zijn dit seizoen al goed begonnen, maar nu is het tijd om het nog beter te doen.”

Corentin Perolari: “Ik ben echt trots om in 2021 bij het Tech3 E-Racing Team te komen. Het is een geweldige crew, de resultaten spreken voor zich, dus ik hoop iets toe te voegen aan de positieve lijst van het team. De FIM Enel MotoE World Cup zelf is een gloednieuw avontuur voor mij, een categorie die zeker een geweldige toekomst heeft. Wat het rijden betreft, is mijn doel in mijn eerste jaar in deze klasse om zo snel mogelijk te leren en op snelheid te komen om vervolgens zo snel mogelijk de weg naar de voren in het kampioenschap te vinden.”

Perolari neemt in 2021 binnen Tech3 E-Racing de plaats in van de Italiaan Tommaso Marcon.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App