Veel tumult na afloop van de tweede IDM Supersport 300 race. Na de technische controle is Rick Dunnik voorlopig uit de uitslag gehaald, waardoor de titel naar de Duitser Lennox Lehmann zou gaan. De uitslag is momenteel nog niet officieel.

Rick Dunnik reed twee sterke en bekeken IDM Supersport 300 races op de Hockenheimring. Er bleef een enorme kopgroep bij elkaar. Dunnik had vooraf al de beste papieren voor de titel. In de races was zijn vijfde en derde plaats ruim voldoende om zich IDM Supersport 300 kampioen 2020 te noemen. Na afloop van de race maakt de vreugde al snel plaats voor onduidelijkheid. De Yamaha van Dunnik moest na een protest naar de technische keuring.

Tijdens de keuring werd er een remdruksensor gesignaleerd, die niet door de technische keuring van het IDM kwam. Deze remdruksensor was volgens de teamleden niet aangesloten, maar uiteindelijk is Dunnik hierom voorlopig wel uit de uitslag van de tweede race gehaald. Dit betekent dat Dunnik zijn zestien punten en dus de titel voor nu kwijt is. Lennox Lehmann, die tweemaal tweede was geworden op de Hockenheimring, passeert hierdoor Dunnik in het klassement. De 14-jarige Duitser is hierdoor als voorlopige IDM Supersport 300 kampioen uitgeroepen. Door de wijziging in de uitslag van de tweede race, schuift Colin Velthuizen voorlopig op naar een derde positie in het eindklassement ten koste van Dirk Geiger.

Definitief is het nog niet, want de IDM organisatie gaf zojuist aan dat Dunnik vijf dagen de tijd heeft om in beroep te gaan tegen deze beslissing. Wordt vervolgt, maar tot het definitieve oordeel is gevallen staat Lehmann bovenaan in de eindstand van het IDM Supersport 300 kampioenschap.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App