Twan Smits in Assen als invaller van start in WorldSSP 300 klasse

1616
twan-smits
Twan Smits - IDM Most | foto© Damon Teerink

Twan Smits zal komend weekend in Assen zijn opwachting maken als coureur in het FIM Supersport 300 World Championship. De jonge coureur uit Steenwijk gaat uitkomen voor het Spaanse Viñales Racing Team waar hij als invaller zal fungeren voor één van de vaste Spaanse coureurs van het team.

Twan Smits is blij, heel blij want komend weekend gaat hij tijdens de Nederlandse ronde van het WK Superbike in Assen zijn debuut maken als coureur in het FIM Supersport 300 World Championship. De 17-jarige coureur uit Steenwijk, dit seizoen als vaste deelnemer uitkomend in de kleuren van Apreco Racing in de Supersport 300 klasse van het IDM, is gevraagd door het Spaanse Viñales Racing Team om komend weekend in Assen als vervanger op te treden voor één van hun vaste Spaanse coureurs die vanwege een positieve uitslag van een corona test niet af mag en kan reizen naar Assen.

Afgelopen week nam het Spaanse team contact op met Evert Blom, teammanager Apreco Racing, met de vraag of Smits voor het evenement in Assen beschikbaar was als mogelijke invaller. Met de tussenkomst en hulp van Ten Kate Racing Yamaha teammanager Kervin Bos verliepen de besprekingen soepel met als gevolg dat er dinsdag 19 juli groen licht kwam voor deelname aan het weekend in Assen.

Zeven Nederlanders
Naast Smits komen ook Jeffrey Buis, Koen Meuffels, Victor Steeman en Ruben Bijman als vaste WK deelnemers in actie in de WorldSSP 300 klasse. Daarnaast heeft het Molenaar Racing duo Thom Molenaar en Sven Doornenbal een wildcard toegewezen gekregen voor komend weekend in Assen waarmee het totaal aantal Nederlandse WorldSSP 300 deelnemers komend weekend in Assen op maar liefst zeven komt.

Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter