Tweede plaats voor Streuer en De Haas in Magny-Cours

356
bonovo-action-team
Bennie Streuer & Ilse de Haas | foto© Bonovo Action team

Bennie Streuer en Ilse de Haas hebben met hun Bonovo Action team het raceweekend in Magny-Cours afgesloten met een tweede en vierde plaats. Na een zware strijd op zaterdag wisten Streuer en De Haas de tweede plaats op het podium te bemachtigen. Zondag moest het team vanaf de laatste plaats starten, maar wist tot een vierde plek te komen.

 Na een geslaagde test op zowel het TT Circuit van Assen als op het Duitse circuit in Oschersleben, reisden Streuer en De Haas met hun teamleden van het Bonovo Action team af naar Magny-Cours. Op het Franse circuit stond de eerste twee wedstrijden van het Franse Kampioenschap (FSBK) op het programma. De competitie was groot met maar liefst vier andere WK teams die aan de start stonden.Vrijdag 31 juli werden twee vrije trainingen verreden en op zowel zaterdag 1 augustus als zondag 1 augustus een kwalificatie en een race.

Streuer had acht jaar geleden al eens op het Franse circuit gereden, maar voor De Haas was het de eerste keer op dit circuit. De vrije trainingen op vrijdag werden daarom gebruikt om de baan te leren kennen. Streuer en De Haas kregen de baan steeds beter onder de knie en wisten een vierde snelste tijd neer te zetten in dit competitieve startveld.

Zaterdagochtend werd er gekwalificeerd voor de race van later die dag. De stijgende lijn van vrijdag kon worden doorgezet, maar het team had last van teveel onderstuur in de rechterbochten. Ondanks dat wist het team zich toch op een vijfde plaats te kwalificeren.

Zaterdagmiddag om 17.40 uur was het dan eindelijk tijd voor de eerste race van het seizoen. Vanaf een vijfde plaats stormden Streuer en De Haas de eerste bocht in toen de lichten uit gingen. Binnen een ronde wisten ze Sattler uit te remmen. Daarna begon een pittige strijd. Streuer wist voorbij te komen aan Reeves en Päivärinta en lag twee ronden op een tweede plaats achter Dellanoy (1000cc). Het was een spannende wedstrijd en in de laatste ronde leek het bijna mis te gaan, maar Streuer en De Haas wisten zich het podium op te rijden in dit sterke startveld. Een tweede plek in de 600klasse en een derde plek in het overall klassement.

De zware strijd van zaterdag heeft de versnellingsbak helaas niet overleefd. Het team is daarom gelijk aan de slag gegaan om het blok te wisselen. Er is tot in de late uurtjes doorgewerkt maar gelukkig kon het team nog een paar uur slapen voor de tweede kwalificatie. Streuer en De Haas hadden er vertrouwen in en wilden de stijgende lijn van zaterdag vasthouden. Een olieprobleem gooide helaas roet in het eten en het team moest het zijspan na twee ronden al aan de kant zetten.

Een race tegen de klok begon; er moest een nieuw blok inkomen voor de tweede race. Na hard doorwerken was het team net op tijd klaar om de laatste positie op de startgrid in te nemen. Een spannende inhaalrace begon. De startlichten waren vanaf de laatste plek amper te zien, maar voor de eerste bocht had Streuer al twee zijspannen gepasseerd. Na een snelle slalom lagen Streuer en De Haas bij de eerste doorkomst al achtste. Bij de tweede doorkomst werd een zesde plaats genoteerd en kwamen de WK teams in het zicht. Na een uitremactie bij Leglise werden de vizieren gericht op Sattler. Elke ronde liepen Streuer en De Haas een seconde in. Een podiumplaats kwam steeds dichterbij. Helaas werd de race voortijdig afgevlagd vanwege een oliespoor op de baan. Toch wisten Streuer en De Haas een vierde plaats te bemachtigen (vijfde incl. 1000cc).

Bennie Streuer: “Ik ben erg tevreden over afgelopen weekend. Het waren twee pittige wedstrijden met mooie resultaten. Een geweldige prestatie voor een eerste race en in dit sterke WK startveld. We hebben laten zien dat we er bij zitten en kunnen niet wachten tot de eerstvolgende wedstrijd.”

Over twee weken op 14, 15 en 16 augustus op het TT Circuit in Assen worden de eerste wedstrijden verreden voor het Duitse kampioenschap (IDM) en het Nederlandse kampioenschap (ONK).

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App