Uitdagende zondag voor Van der Mark op Motorland Aragon

105
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (60) | foto© Nico Schneider

Michael van der Mark kende zondag een uitdagende laatste dag van de Motocard Aragon Round. De Nederlander moest in de Superpole race, na een crash in de eerste bocht, genoegen nemen met de vijftiende plaats terwijl de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur in de tweede race vanwege chatter slechts als achtste de finish passeerde.

Het doel voorafgaand aan de derde ronde van het FIM Superbike Championship was het podium. Het liep zondag echter allemaal iets anders dan vooraf de bedoeling was.Zondagochtend tijdens de tien ronden tellende Superpole race gooide een crash in de eerste bocht van de wedstrijd meteen al roet in het eten. Michael Rinaldi kwam in de eerste bocht ten val, Van der Mark kon de Italiaan niet meer ontwijken waardoor ook hij ten val kwam. De Nederlander kon na zijn crash de race nog wel hervatten maar meer dan een vijftiende plaats zat er niet meer in.

Ondanks deze tegenvaller stond Van der Mark vol vertrouwen aan de start van Race 2. Net als een dag eerder hoopte hij zich een weg naar voren te banen om zo te kunnen strijden voor het podium. Deze keer kreeg hij echter te maken met chatter aan de voorkant. Het enige dat de Yamaha coureur daarna kon doen, was om de problemen heen rijden en zo alsnog waardevolle punten voor het WK te pakken. Dat lukte met plaats acht en daardoor blijft hij vierde in de tussenstand met 79 punten, vijf meer dan Leon Haslam op plaats vijf.

Michael van der Mark: “Ik had echt pech in de Superpole-race. Rinaldi viel vlak voor mij en er was geen manier om hem te ontwijken en ik ging dus ook onderuit. We wisten dat Race 2 moeilijk zou worden vanaf de 12e plaats op de grid, maar gisteren begon ik als elfde en behaalde toch een redelijk resultaat, dus ik hoopte vandaag op een herhaling. Ik had weer een goede start, maar won niet zoveel plaatsen als ik verwachtte, omdat ik vanaf het begin met de voorkant van de motor worstelde. Het was raar omdat ik mij echt heel sterk voelde op de fiets, behalve in een paar bochten waar chatter het erg moeilijk maakte. Het is jammer, want met hetzelfde gevoel als gisteren had er denk ik een veel beter resultaat in gezeten. Over het algemeen was het een moeilijk weekend, maar we hebben gisteren enkele stappen vooruitgezet, waarvan we kunnen leren om er zeker van te zijn dat we klaar zijn voor volgend weekend op Assen.”

Vanaf komende vrijdag komt Van der Mark in actie tijdens zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen.

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App