Nadat de FIM en de FIM Europe onlangs al de eerste twee FIM CEV Repsol wedstrijdweekenden in Estoril en Portimâo wereldkundig maakten zijn nu ook de resterende wedstrijden van het seizoen bekend.

Na een lange pauze zonder evenementen, vanwege de Covid-19 pandemie, gaat het 2020 FIM CEV Repsol seizoen – in de volksmond het Spaanse Open – binnenkort weer van start. Nadat onlangs al bekend gemaakt werd dat het kampioenschap haar eerste twee wedstrijdweekenden (eigenlijk zijn het geen wedstrijdweekenden omdat de race op een doordeweekse dag verreden worden) in Portugal zullen worden verreden, respectievelijk op de circuits van Estoril en Portimâo hebben de FIM en FIM Europe nu ook de resterende 6 wedstrijddagen aan de kalender toegevoegd.

Deze zes wedstrijddagen zullen echter verreden worden tijdens een drietal dubbele evenementen op respectievelijk de circuits van Jerez de la Frontera, Aragon en Valencia. In tegenstelling tot de eerste twee evenementen zullen deze races wel in het weekend verreden worden. Daarnaast blijven zowel de Moto3, Moto2 als ook de European Talent Cup afwisselend twee races op een dag verrijden. Met andere woorden, in een dubbel raceweekend kan het dus voorkomen dat de coureurs in twee dagen een drietal races rijden.

De dubbele raceweekenden zullen als volgt en volgens het volgende schema verreden worden.

 • Woensdag en donderdag: Officiële testdagen
 • Vrijdag: Kwalificaties
 • Zaterdag: Races
 • Zondag: Races

Hernieuwde 2020 FIM CEV Repsol kalender:

 • 07 juli: Estoril – Moto3, Moto2 (2 races), ETC (2 races)
 • 13 juli: Portimâo – Moto3, Moto2 (2 races), ETC
 • 29 augustus: Jerez – Moto3, Moto2, ETC (2 races)
 • 30 augustus: Jerez – Moto3 (2 races), Moto2, ETC
 • 03 oktober: Aragón – Moto3, Moto2, ETC (2 races)
 • 04 oktober: Aragón – Moto3 (2 races), Moto2 (2 races), ETC
 • 31 oktober: Valencia – Moto3, Moto2, ETC
 • 01 november: Valencia – Moto3 (2 races), Moto2, ETC

Drie Nederlandse talenten, te weten Zonta van den Goorbergh, Collin Veijer en Justin Fokkert komen als vaste deelnemers uit in het FIM CEV Repsol. Alle drie Nederlanders gaan van start in de European Talent Cup (ETC).

Genoemde data en circuits zijn afhankelijk van de regelgeving van de bevoegde autoriteiten omtrent de COVID-19 problematiek. Vooralsnog vinden de evenementen plaats achter gesloten deuren, dus zonder publiek en media, hier kan echter verandering inkomen indien de regelgeving wijzigt.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App