Update 2021 MotoGP kalender: Nieuwe datum Austin, Japan gecanceld

2296
alex-rins
Alex Rins - Austin 2019 | foto© Suzuki Racing

De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben woensdag 23 juni een vernieuwde 2021 MotoGP kalender bekendgemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn; een nieuwe datum voor de Grand Prix in Austin, het afgelasten van de Japanse Grand Prix en een verschuiving van de OR Grand Prix of Thailand.

De Red Bull Grand Prix of the Americas in Austin, Texas, werd eerder dit seizoen uitgesteld en zal nu plaatsvinden in het weekend van 01 tot 03 oktober 2021. Door deze nieuwe datum van het evenement op Circuit of the Americas zal de OR Grand Prix van Thailand een week later plaatsvinden dan eerder gepland, namelijk van 15 tot 17 oktober.

De FIM, de IRTA en Dorna Sports hebben tevens bekendgemaakt dat de Motul Grand Prix van Japan in 2021 definitief niet door zal gaan. Door de aanhoudende Covid-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende reiscomplicaties en logistieke beperkingen kan het evenement op dit moment nog niet worden bevestigd, waardoor het niet op de kalender van 2021 zal staan. Het FIM MotoGP kampioenschap kijkt ernaar uit om in 2022 opnieuw voor de Japanse fans te racen tijdens hun thuis-Grand Prix.

De Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix Circuit maakt vooralsnog wel deel uit van de 2021 MotoGP kalender, Australische bronnen weten ons echter te melden dat het nog allerminst onzeker is of de Australische autoriteiten toestemming zullen geven voor het organiseren van het evenement. Met name de strenge beperkingen aangaande het reizen van en naar Australië zou wel eens roet in het eten kunnen gaan gooien.

 

 

 

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter