Update Fausto Gresini: Hoge koorts zorgt voor terugslag, situatie ernstig

51
fausto-gresini
Fausto Gresini | foto© Gresini Racing

Gresini Racing heeft zondagavond 17 januari een nieuw statement verstuurd over de huidige toestand van Fausto Gresini. Nadat er eerder deze week goed nieuws was te melden is er nu minder goed nieuws omtrent de gezondheidstoestand van de 59-jarige Italiaan. Koorts en een te laag zuurstofgehalte in het bloed baart de behandelende artsen zorgen.

De gezondheid van Fausto Gresini leek de afgelopen dagen vooruit te gaan, zij het met kleine stappen zo werd eerder deze week bekend gemaakt.

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren
Lees ook: Toestand Fausto Gresini nog steeds ernstig maar stabiel
Lees ook: Fausto Gresini weer bij kennis, situatie nog steeds ernstig
Lees ook: Fausto Gresini bij kennis, situatie stabieler maar blijft ernstig
Lees ook: Fausto Gresini langzaam maar zeker aan de beterende hand
Lees ook: Update Fausto Gresini: Gezondheid blijft vooruitgaan, zij het met kleine stapjes

De voormalig 125cc wereldkampioen, die nog steeds op de intensive care afdeling van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna verblijft, heeft nu echter te maken met een flinke terugslag. Gresini kreeg de afgelopen nacht koorts zo meldde Gresini’s zoon Lorenzo zondag eerder op de dag al via social media. Het bericht van Gresini junior wordt zondagavond gevolgd door een nieuw officieel statement van Gresini Racing waarin Dr. Nicola Cilloni aan het woord komt en het minder goede nieuws wordt bevestigd.

Officieel statement Gresini Racing 17-01-2021:
De omstandigheden van Fausto Gresini blijven ernstig, de voormalig 125cc wereldkampioen bevindt zich nog steeds op de intensive care afdeling van het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna.

Dr. Nicola Cilloni: “Fausto’s algemene klinische toestand is nog steeds ernstig omdat de longontsteking veroorzaakt door Covid-19 aanhoudt en het zuurstofgehalte in het bloed sterk beïnvloedt. Dit vereist de voortzetting van de kunstmatige beademing en sedatie om voldoende zuurstof in het bloed te behouden. Gelukkig zijn de andere organen op dit moment niet beschadigd. Het lichaam zal geregeld gedraaid worden en het gebruik van specifieke ademhalingsmedicijnen wordt verder uitgebreid, dit met als doel de ademhaling te verbeteren.’

Verdere updates in de volgende dagen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App