Update: Incident MotoE paddock in Jerez de la Frontera

41
motoE
MotoE fire guard | foto©: Energica/ Alex Farinelli-Jesus Robledo

Donderdagochtend kwam het nieuws vanuit de MotoGP paddock in Jerez de la Frontera over een incident aangaande de MotoE machine van de Italiaan Alessandro Zaccone. Bij het incident zou de machine van de Italiaan in vlammen zijn opgegaan, volgens een officiële verklaring van de organisatie was het echter een storm in een glas water.

De berichten in Jerez kwamen in de wereld op het moment dat personeel in de paddock donderdagochtend een aantal leeggespoten brandblussers aantroffen voor de pitbox van het Trentino Gresini MotoE Team.

De berichtgeving volgde elkaar in een snel tempo op en aangezien er geen media aanwezig is tijdens de dit weekend te verrijden Gran Premio Red Bull de España werden de berichten als maar spannender en moest de media het doen met deze berichtgeving.

Inmiddels heeft de organisatie in een officiële verklaring het volgende bekend gemaakt over het incident:

Tijdens de officiële testdag in Jerez de la Frontera (15 juli 2020) kwam Alessandro Zaccone tijdens de derde en laatste sessie van de dag in bocht 11 van het circuit ten val. Zijn motor werd vervolgens naar de Safety Area getransporteerd waar hij grondig werd gecontroleerd door het personeel van Energica – die de schade beoordeelde en bevestigde dat de batterij intact was en nog functioneerde.

De motor werd vervolgens door het circuit personeel terug naar het MotoE-paddock getransporteerd, waar de motorfiets uitgeladen werd. De brandweer nam het besluit om de temperatuur van de accu’s van de motorfiets te koelen met behulp van een waterslang en blussers, hoewel er geen tekenen van mogelijke brandontwikkeling waren – dit ondanks de eerdere bevindingen door het personeel van Energica. De motorfiets is vervolgens op een veilige plaats gestald en er is verder niets gebeurd.

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App