Update KNMV omtrent 2018 plannen ONK Supersport 300 en ONK Zijspannen

231
idm-supersport-300
IDM Supersport 300 race 1 - Oschersleben | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Nadat de KNMV op 18 oktober aangekondigde dat er in 2018 een nationaal kampioenschap is voor de Supersport 300 en de Zijspannen komt de nationale motorsportbond nu met een update.

Supersport 300
In 2018 zal de klasse ONK Supersport 300 deel uitmaken van de BeNeCup competitie. Dit betekent dat er in deze klasse wordt gereden voor een Open Nederlands kampioenschap én een BeNeCup kampioenschap.







Op dit moment is de KNMV in overleg met verschillende circuits en organisatoren om een wedstrijdkalender samen te stellen. De wedstrijdkalender voor de ONK Supersport 300 bestaat uit alleen permanente circuits. Het streven is totaal van 6 à 7 evenementen verdeeld over Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, waarbij het allemaal tweedaagse evenementen zullen betreffen.

Circuits als Croix-en-Ternois, Mettet en Assen zullen zeker deel uitmaken van de wedstrijdkalender. In de loop van deze maand verwacht men meer duidelijkheid over de wedstrijdkalender en circuits te kunnen bieden. De KNMV stelt zich tot doel dat er een aantrekkelijke verhouding sprake is tussen het inschrijfgeld en de rijtijd.

Zoals al eerder gemeld, zal voor wat betreft het technisch reglement het WK-reglement als basis dienen. Denk hierbij voornamelijk aan de homologatie van de motorfietsen, die in deze klasse aan de start mogen komen. Wel is het mogelijk dat er in technisch opzicht afgeweken wordt van het WK-reglement wanneer dit bijvoorbeeld een kostenbesparing oplevert.

Zijspannen
Mogelijk is er volgend jaar toch weer een IDM-competitie. Hoewel er momenteel nog weinig over bekend is, heeft de huidige promotor de KNMV laten weten dat er gewerkt wordt aan een vervolg in 2018.

De Nederlandse zijspanrijders hadden al een voorkeur uitgesproken om, net als dit jaar, het Open Nederlands kampioenschap te laten verrijden binnen de IDM-competitie. De KNMV onderneemt daarom geen pogingen ondernemen om een BeNeCup competitie voor de zijspanklasse te organiseren. Men verleent wel medewerking om het Open Nederlands kampioenschap voor de zijspanklasse te organiseren binnen de IDM-competitie.

Bron: KNMV