Jorge Lorenzo kwam vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training van de Motul TT Assen hard ten val in bocht 7 van het TT Circuit Assen. De Repsol Honda Team coureur werd na de crash overgebracht naar het ziekenhuis van Assen. Onderstaand een update van MotoGP Medical Team arts Dr. Charte.

MotoGP Medical Team’s arts Dr. Charte heeft een update gegeven over de toestand van Repsol Honda coureur Jorge Lorenzo na zijn crash eerder op de dag op het TT Circuit Assen. Dr. Charte bevestigde dat Lorenzo zich weliswaar in het medicalcentre al beter voelde, maar dat hij in het ziekenhuis van Assen-ziekenhuis verdere scans zal ondergaan omdat hij klaagde over pijn in zijn borst en rug.

“Jorge is in orde. De crash had een behoorlijk impact, hij is zeer hard gevallen. Toen hij hier in het medicalcentre aankwam, was hij in de war, een beetje gedesoriënteerd en onstabiel. We hebben de relevante controles uitgevoerd, inclusief de normale radiologie, maar ik was niet helemaal tevreden. Daarom hebben we besloten om, ook al is er geen hersenletsel, een MRI-scan van de wervelkolom en een CT-scan van de borst tot aan de buik te laten maken.”

De Repsol Honda Team coureur had bij aankomst in Assen al last van een crash tijdens de Catalunya MotoGP Test, dus hij bezocht het medisch centrum ook al voor deze crash. Hij gaf tijdens deze test al aan nog last te hebben van zijn borst en rug, deze blessures lijken nu dus verergerd te zijn bij deze crash tijdens de openingssessie van de Dutch TT:

“De grootste zorg is de pijn die hij zegt dat deze het hevigst is in het gebied van de romp en de lendenen. Het is een gebied dat al een flinke klap te verwerken heeft gehad bij de crash in Catalunya.”

Lorenzo zal definitief vandaag niet meer in actie komen tijdens de tweede vrije training. Of de Honda coureur zaterdagochtend fit genoeg zal zijn om tijdens de derde vrije training weer in actie te kunnen komen is op dit moment nog niet bekend.

Lees ook: Quartararó leidt eerste vrije training in Assen, flinke crash voor Lorenzo
Lees ook: Jorge Lorenzo voor check naar ziekenhuis na zware crash in FP1

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App