Italica Grondona, een 102-jarige vrouw uit het Italiaanse Genua, herstelde van Covid-19 en verblijft nu in het verpleeghuis om verder aan te sterken. De vrouw, een groot Valentino Rossi fan, kreeg onlangs wel een hele grote verrassing te verwerken. Ze werd verrast met een persoonlijk telefoontje van de negenvoudig wereldkampioen zelf.

Italica Grondona is weliswaar 102 oud maar dat weerhoudt haar er niet van om het MotoGP wereldkampioenschap te volgen. Aan de muur in het verzorgingshuis waar ze normaliter woont siert een groot poster van Valentino Rossi één van de muren.

Grondona kwam in maart in het ziekenhuis te liggen met hartkwalen. Ze had slechts enkele lichte symptomen die op het coronavirus duidden maar toen ze getest werd bleek ze wel positief. Twintig dagen bracht ze door in het plaatselijke ziekenhuis waar ze 26 maart jongstleden de intensive care-afdeling mocht verlaten. Gezien haar leeftijd is het bijna een wonder dat ze deze strijd heeft weten te winnen, iets dat in Italië de afgelopen dagen groot nieuws was.

Ook Valentino Rossi ontging dit nieuws niet, de Monster Energy Yamaha MotoGP coureur ging op zoek naar haar telefoonnummer om haar vervolgens te verblijden met een persoonlijk telefoongesprek en haar uit te nodigen voor een race.

Valentino Rossi tijdens het telefoongesprek: “U bent aan de beterende hand heb ik vernomen? Mijn naam is Valentino Rossi. Ja, de coureur. Ik ben het, ik zweer het. Mrs. Italica, ik wil u bij deze complimenteren: u bent veel ‘taaier’ dan ik: een echte vechter. Als ik zo’n energie had, zou ik nog 20 jaar blijven racen. Mag ik u uitnodigen voor één van mijn races zodra het MotoGP wereldkampioenschap weer gaat beginnen?”

Grondona was vanzelfsprekend totaal verrast door het telefoontje van haar idool.

Italica Grondona: “Ik heb onlangs geroepen dat ik ‘The Doctor’ wel beter wilde leren kennen. En hij belde me. Het was vriendelijk en ik vond het heel aardig van hem. Ik ben een fan van hem. Ik heb een foto van hem en een sleutelhanger met het nummer 46 van Rossi welke ik aan mijn rollator heb bevestigd. Weet je, (lachend) ik heb hem ook verteld dat ik een racer ben, weliswaar met mijn rollator.”

Als auto- en motorsportliefhebber heeft ze na het contact met Rossi nu de wens om Ferrari Formule 1 coureur Sebastian Vettel te ontmoeten. Motoren zijn echter altijd haar grote liefde geweest:

Italica Grondona: “Ik herinner me nog, het zal meer dan 80 jaar geleden, toen woonde ik in de buurt van Porta Soprana. Op een dag komt er een jongeman bij de kiosk aan, hij zal ongeveer 25 jaar oud geweest zijn en hij vroeg me of ik samen met hem een ritje wilde maken. Dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. We gingen naar Porta Principe: het was mooi, maar veel te kort. Mijn man daarentegen hield helemaal niet van motoren, ons huwelijk was dan ook snel voorbij. We zijn niet veel later van elkaar gescheiden.”

Als ze volledig aangesterkt is hoopt Grondona binnenkort weer terug te mogen keer naar haar woning in het verzorgingshuis waar ze alleen woont. Wie weet zien we haar binnenkort als gast van ‘The Doctor’ tijdens één van de Grand Prix weekenden. Net als haar grote idool heeft ze sinds kort ook een bijnaam, de artsen van het ziekenhuis hebben haar de bijnaam ’de Onsterfelijke’ gegeven.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App