Valentino Rossi benoemd tot MotoGP Legend

6122
valentino-rossi
Valentino Rossi | foto© motogp.com

Valentino Rossi, voor miljoenen MotoGP fans al een legende, is opgenomen in de MotoGP Hall of Fame en is nu een officiële MotoGP Legend! De negenvoudig wereldkampioen werd verrast met deze eer zondagavond tijdens de FIM MotoGP Awards Ceremony in Valencia, de plaats waar hij eerder op de dag op Circuit Ricardo Tormo zijn laatste MotoGP race reed.

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta reikte Rossi op het podium de MotoGP Legend Award uit, dit ter ere van de 26 seizoenen al Grand Prix coureur waar hij geschiedenis schreef en harten veroverde van miljoenen fans over de hele wereld. Negen wereldkampioenschappen, 115 overwinningen en 235 podiumplaatsen in alle klassen zijn ongelooflijke cijfers.

Valentino Rossi: “Ik denk altijd aan deze dag als aan een nachtmerrie, omdat het het einde is van een lange carrière en ik dacht dat het een nachtmerrie zou zijn in Valencia deze zondag, maar uiteindelijk heb ik er enorm van genoten, dus ik moet iedereen bedanken, iedereen die met mij gewerkt heeft, de hele paddock, de andere rijders… het was een onvergetelijke dag en ik heb ervan genoten. Het was een lange carrière, en altijd een plezier.”

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Het enige wat ik tegen Vale kan zeggen is: heel erg bedankt. Het is geweldig geweest sinds 1997 in Maleisië, we zagen een man die fantastische races reed maar ook heel speciaal was om zoveel redenen. We begonnen toen met hem te praten en sindsdien is alles wat we samengedaan hebben, met iedereen die in de Moto GP werkt, het is geweldig geweest. Eerst en vooral is Valentino een ongelooflijke rijder geweest, zelfs gisteren, op 42, zat hij binnen tienden van Fabio. Maar ook zijn persoonlijkheid, de situatie die hij ons hielp creëren, de Safety Commission, het is iets heel speciaals. Dit zijn alle woorden die ik kan zeggen. Grazie, Valentino!”

De Italiaan voegt zich bij een lange lijst van grootheden die MotoGP-legendes zijn geworden, waaronder Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge ‘Aspar’ Martinez en wijlen Nicky Hayden.

 Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter